Tarkkuussuunnistuksen edustusvalinnat 2016

EM-kilpailut, Tšekki, 23.-28.5.2016

Tarkkuussuunnistuksen normaalikilpailun avoimeen sarjaan valitaan max 6+1 urheilijaa (Jari Turtolla henkilökohtainen paikka) ja max 6 paralympiasäännön täyttävää urheilijaa paralympia sarjaan. Tempo-kilpailuun valitaan max 8+1 urheilijaa (Antti Rusasella henkilökohtainen paikka).

Joukkue valitaan 15.11.2015. EM-kilpailujen paralympiasarjaan valittavien urheilijoiden on todistettava paralympiakelpoisuutensa IOF:n ohjeiden mukaisesti 31.10.2015 mennessä. Omavastuista ilmoitetaan myöhemmin.

Valintaperusteet:

Menestys kauden 2015 kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa sekä aiempi arvokisamenestys kotimaassa ja ulkomailla. Harkintaa käytetään erityisesti siinä tilanteessa, jossa urheilija tulee joka tapauksessa valituksi joko tarkkuussuunnistuksen normaalikilpailuun tai tempoon ja jos hänen tasonsa on riittävän lähellä valintaa myös toiseen lajiin, voidaan hänet valita edustajaksi molempiin lajeihin. Tämä linjaus perustuu taloudelliseen tarkoituksenmukaisuuteen. Lisäksi valittavilla urheilijoilla tulee olla realistiset menestymismahdollisuudet.

Valintaryhmä: Heikki Liimatainen ja Hannu Niemi

MM-kilpailut, Ruotsi, 20.-28.8.2016

Tarkkuussuunnistuksen normaalikilpailun avoimeen sarjaan valitaan 3 urheilijaa ja max 3 paralympia säännön täyttävää urheilijaa paralympia sarjaan. Tempo-kilpailuun valitaan 4+1 urheilijaa (Antti Rusasella henkilökohtainen paikka). Mahdolliset EM-kullat toukokuussa kasvattavat edellä mainittuja lukumääriä.
Joukkue valitaan kesäkuussa 2016. MM-kilpailujen paralympiasarjaan valittavien urheilijoiden on todistettava paralympiakelpoisuutensa IOF:n ohjeiden mukaisesti 15.5.2015 mennessä. Omavastuista ilmoitetaan myöhemmin.

Valintaperusteet:

Menestys kevään 2016 kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa sekä aiempi arvokisamenestys kotimaassa ja ulkomailla. Harkintaa käytetään erityisesti siinä tilanteessa, jossa urheilija tulee joka tapauksessa valituksi joko tarkkuussuunnistuksen normaalikilpailuun tai tempoon ja jos hänen tasonsa on riittävän lähellä valintaa myös toiseen lajiin, voidaan hänet valita edustajaksi molempiin lajeihin. Tämä linjaus perustuu taloudelliseen tarkoituksenmukaisuuteen. Lisäksi valittavilla urheilijoilla tulee olla realistiset menestymismahdollisuudet.

Valintaryhmä: Heikki Liimatainen ja Hannu Niemi

Pohjoismainen maaottelu Norjassa

Valintaperusteet julkistetaan myöhemmin. Maaottelu on Norjassa ja siihen osallistutaan kahdella viiden hengen joukkueella. Maaottelu on omakustanteinen.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail