Nuori Suunta -ohjaajakoulutus

Päivitetty 13.1.2021

Nuori Suunta -ohjaajakoulutus on suunnattu ohjaajille ja ohjaajiksi aikoville henkilöille, jotka toimivat seuroissa alle 12-vuotiaiden ohjaajina. Koulutus sopii hyvin aloitteleville ohjaajille ja seuroille, joissa nuorisotyö on aluillaan.

Koulutus uudistuu vuodelle 2021. Tämän sivun tietoja päivitetään tammikuun aikana vastaamaan uusia käytäntöjä.

Suosituksena on, että seurasta osallistuisi useampi ohjaaja samanaikaisesti koulutukseen, jolloin muodostuisi tiimi, joka tukee toisiaan ja joka vie yhdessä seuran toimintaa eteenpäin.

Ohjaajakoulutuksen aihepiirit
 • Suunnistus lasten ja nuorten harrastuksena; lajin ja lasten tuntemus
 • Minä ohjaajana, oppimiskäsitys
 • Lasten urheilun suomalainen malli, lapsuusvaiheen tavoitteet
 • Harjoituksen suunnittelu ja toteutus
 • Lasten suunnistus
 • Seuran nuorisotoiminnan käynnistäminen tai tehostaminen
 • Kokemusten vaihto ja osallistujien toiveet
Koulutuksen sisältö

 1. Digitaalinen ohjaajan opas itseopiskeluna (julkaistaan keväällä 2021)
  Sivuston muotoon koottu kattava tietolähde sisältää myös opetusvideoita ja digitaalisia työkaluja. Ohjaajakoulutuksen kokonaisuus sisältää ennakkotehtävän liittyen sivustoon ja digitaalisiin työkaluihin.
 2. Koulutus toteutetaan kahtena viikonlopun päivänä (2x8h) tai useampaan osaan pilkkominen seurakouluttajan johdolla on myös mahdollista. Koulutuspäivät rakentuvat moduuleista, joka mahdollistaa hyvin myös osittaisen osallistumisen niihin osioihin, mihin osallistuja kaipaa koulutusta.
 3. Välitehtävä. Koulutuspäivien välissä suoritettava ohjausharjoitus omassa seurassa.

Koulutuksen aikana työstettävät tehtävät liittyvät kiinteästi omaan toimintaan ohjaajana seurassa.

Kouluttajat

Koulutuksia vetävät Suunnistusliiton kouluttamat kouluttajat. Kouluttaja voi toimia seurakouluttajana omassa seurassa järjestäen avoimia koulutustilaisuuksia tai matkustusvalmiina tilauskouluttajana.

Kouluttajat tukevat seuraohjaajia yhdessä sovituissa kehittämistehtävissä nykyaikaisen koulutuskäytännön tavoin: he ovat asiantuntijoita, ohjaajia, avustajia, ajatusten herättäjiä, yhteyksien luojia jne.

Todistus

Osallistujat saavat koulutuksen päättyessä todistuksen, mikäli ovat suorittaneet kaikki 20h kokonaisuuteen vaadittavat sisällöt tai osoittaneet hallitsevan jonkin koulutukseen kuuluvan moduulin sisällön muun vastaavan koulutuksen kautta.

Lisätietoa koulutuksen maksuista, koulutusten tilauksesta ja ilmoittautumisesta tulee helmikuun 2021 lopussa.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail