Koulutus ja materiaalit

Koulutusaineistoa kuntosuunnistustapahtumien järjestäjille
Kuntosuunnistustoiminnan yleissuunnittelu

PowerPoint-tiedosto Kuntosuunnistustoiminnan yleissuunnittelu tukee seuraa kuntosuunnistustoiminnan suunnittelussa. Tiedostoon on koottu huomioita tapahtumakalenterin suunnittelusta tiedotukseen ja raportointiin. Aineistossa esiin nostetut asiat kannattaa käydä läpi vuosittan kuntosuunnistustoiminnasta vastuussa olevan työryhmän kanssa. Tiedostoon voi lisätä seurakohtaisia tai paikallisia asioita.

Seuran toimitsijoiden koulutus

PowerPoint-tiedosto Kuntosuunnistustapahtuman valmistelu ja toteutus sisältää yleispätevän ohjeen seuran kuntosuunnistustapahtuman toteutuksesta. Tiedostoa voi käyttää seuran sisäisessä koulutuksessa ja sitä voi täydentää seuran omilla ohjeilla. Ohjeet auttavat tapahtumien vastuuhenkilöitä yksittäisten tapahtumien suunnittelussa.

Aineisto ei sisältää ohjeita tapahtumapaikan rakenteista, lähdönjärjestelyistä yms. Tiedostossa ei käsitellä myöskään ratojen suunnittelua.

Aikuisten suunnistuskoulutus

Ohjeita aikuisten suunnistuskoulutukseen löytyy sivuilta Järjestä kuntosuunnistus. > Aloittelevien kuntosuunnistajien koulutus.

Seuraratamestarikurssi (kuntosuunnistusradat)

Seuraratamestarikurssi soveltuu hyvin kuntosuunnistustapahtumien ratamestarien koulutukseen. Lisätiedot löytyvät ratamestarikoulutuksen sivuilta.

Ratamestariohjelmistojen ohjeet

OCAD –ratamestariohjelman käyttöohje löytyy myös Suunnistusliiton internet-sivuilta kohdasta KARTTA.

Condes -ratamestariohjelman käyttöohje löytyy Olfellowsin sivuilta.