Lapset ja nuoret

Lasten ja nuorten Tähtiseurat ovat seuroja, joiden toiminnassa näkyy ilo ja innostus. Seurassa edistetään lasten ja nuorten kasvua, monipuolisia liikuntaitoja ja urheilullisia elämäntapoja. Seuran kaikilla lapsilla ja nuorilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua toimintaan kilpaillen tai harrastaen. Lisäksi Tähtiseurassa on hyvin toimiva hallinto ja seuran johtaminen tukee toimintaa. Seuran viestintä on esimerkillistä ja seuran ihmisistä ja toimijoista pidetään huolta.

Lasten ja nuorten toiminnan kehittäminen Tähtiseura-ohjelmassa

Tähtiseura-ohjelman lasten ja nuorten osa-alue tarjoaa työkaluja kaikille lasten ja nuorten toiminnan kehittämisestä kiinnostuneille seuroille. Seura voi tavoitella pieniä kehitysaskelia omassa toiminnassaan tai seuran tavoitteena voi olla Tähtimerkki-tunnuksen saavuttaminen lasten ja nuorten osa-alueelta. Oli seuran kehittämisen tavoite mikä tahansa, kaikki kehittäminen on arvokasta!

Mukaan kehittämispolulle voi lähteä koska tahansa ja seura voi tehdä kehittämistyötä omaan tahtiin.  Kehittämistyön alustana toimii Tähtiseura-verkkopalvelu. Tutustukaa Tähtiseura-ohjelman ensiaskeliin kehitystyön käynnistämiseksi.

Lasten ja nuorten Tähtiseuraksi?

Lasten ja nuorten Tähtiseuraksi voi päästä seura, joka täyttää Tähtiseura-ohjelman kaikkille osa-alueille yhteiset laatutekijät sekä lasten ja nuorten urheilun laatutekijät. Laatutekijät on määritelty yhteistyössä Olympiakomitean ja lajiliittojen kanssa. Tutustu laatutekijöihin tarkemmin.

Tähtimerkin saaminen edellyttää auditointia. Tutustu:
Auditointiprosessi_lasten ja nuorten Tähtiseura

Lasten ja nuorten Tähtiseuroille Suunnistusliitto tarjoaa vuosittaista Tähtiseura-koulutustukea, joka on 165€ / vuosi / seura. Tukea voi käyttää esim. liiton ohjaaja- ja tason 1 valmentajakoulutusten tai syksyn Tähtiseura-päivien kuluihin. Seuran tulee itse huolehtia tuen käyttämisestä ja ilmoittaa siitä etukäteen seuran henkilöiden ilmoittautuessa tapahtumiin.

Lisätietoa lasten ja nuorten Tähtiseura-ohjelmasta

Nuoriso- ja koulutuspäällikkö Katri Lindeqvist
katri.lindeqvist(a)suunnistusliitto.fi