IRMA-ohjeet, suunnistaja

IRMA

Lisenssi

 • Lunastetaan SuomiSportissa, jonka jälkeen sportti-id numero tallennetaan IRMAan.
 • Pitää olla lunastettu ilmoittautuessa (kans. kilpailuihin)
 • Paperisia lomakkeita
  EI lähetetä kotiin
 • Kirjaudu IRMA:an ja lisää sportti-id numerosi, kun olet lunastanut lisenssin SuomiSportissa.

Kirjautuminen

 • Sinulla on jo tunnus valmiina IRMA:ssa jos olet joskus omistanut lisenssin
 • Rekisteröityminen suoritetaan VAIN jos henkilöllä ei ole koskaan ollut lisenssiä
 • Kirjautuminen

 

Ohjeita suunnistajalle IRMAn käyttöön.

Seuraa koskevat ohjeet.

Vastauksia usein kysyttyihin IRMA-kysymyksiin.

Ohjeet, kun kirjaudutaan ensimmäistä kertaa IRMAan

IRMA:n osoite on https://irma.suunnistusliitto.fi

Tuosta osoitteesta avautuva näyttö on kaikille avoin sivu, kirjautuminen IRMA:an tapahtuu oikealla ylhäällä olevasta ”Kirjaudu IRMA:an” linkistä.

HUOM! Älä rekisteröi itseäsi uutena käyttäjänä, jos sinulla on jo lisenssinumero (se voi hyvin olla vaikket lisenssiä olisi koskaan maksanutkaan).

Voit tarkistaa lisenssinumerosi IRMAn kirjautumiskohdassa painamalla Tarkista lisenssinumero. Rekisteröi itse uudelleen vain, jos sinulla ei ole ollenkaan lisenssinumeroa (lisäohjeita alla kohta ”kokonaan puuttuva / uusi henkilö”)

Sisäänkirjautuminen
 • Käyttäjätunnus on lisenssinumero. Salasana on henkilötunnuksen loppuosan 4 viimeistä merkkiä, niillä joilla se on talletettu vanhaan järjestelmään. HUOM! Henkilötunnuksen loppuosassa mahdollisesti oleva kirjain on kirjoitettava isolla (esim. 123A). Niillä, joilla sitä ei ole tiedossa, mutta syntymäaika on vanhassa järjestelmässä, salasana on syntymäaika muodossa ppkkvv. Jos salasanaksi ei kelpaa kumpikaan mainituista, katso ohjetta ”Puuttuva salasana”.
 • HUOM! Älä rekisteröi itseäsi uutena käyttäjänä, jos sinulla on jo lisenssinumero (se voi hyvin olla vaikket lisenssiä olisi maksanutkaan). Voit tarkistaa lisenssinumerosi IRMAn kirjautumiskohdassa painamalla Tarkista lisenssinumero. Rekisteröi itse uudelleen vain, jos sinulla ei ole ollenkaan lisenssinumeroa (Katso ohje Uuden henkilön rekisteröinti IRMAan)
 • Muuta salasanasi heti ensimmäisellä kirjautumiskerralla haluamaksesi (vasemmassa valikossa ”Käyttäjän tiedot” ja sieltä edelleen omien tietojen alta ”Muokkaa käyttäjää” ja ”Vaihda salasana”.
 • Päivitä omat henkilötietosi (Käyttäjän tiedot -> Muokkaa käyttäjää). Päivitä erityisesti sähköpostiosoitteesi (käytä siinä @ merkkiä äläkä korvaa sitä muulla tavalla). Jos edustusseurasi on yhdistelmäseura (esim. Hiisirasti), valitse myös perusseurasi (esim. Köyliön Lallit). HUOM! Jos edustusseurasi on yhdistelmäseuran perusseura (esim. Köyliön Lallit, joka on Hiisirastin perusseura), valitse edustusseuraksi suoraan tuo perusseura (esim. Köyliön Lallit).
 • Vaikka olisit jokin seuran tai alueen toimihenkilö, ei osoite-, sähköposti- eikä puhelintietoasi näytetä seuran eikä alueen tietosivulla, ellet olet merkinnyt kyseisiä tietoja julkisiksi.

Ohjeet lisenssin lunastamiseen löydät kirjautuessasi IRMAan.