Osta lisenssi

Lisenssin lunastaminen

Lisenssit lunastetaan Suomisport-palvelussa: www.suomisport.fi

Jokaisen lisenssin hankkijan tulee aluksi kirjautua tai rekisteröityä Suomisport-palveluun. Alaikäisen lapsen lisenssi hankitaan kuitenkin huoltajan profiilin kautta tai seurakäyttäjän toimesta ostettaessa useita lisenssejä kerralla.

Kaikki lisenssin lunastaneet saavat Suomisport-profiiliinsa merkinnän lisenssin voimassaolosta. Tämä merkintä on samalla henkilön kuluvan kauden lisenssikortti. Lisenssimerkintä aktivoituu heti maksun jälkeen. Käytössä on myös Suomisport -mobiilisovellus, joka ladataan sovelluskaupoista. Mobiilisovellus on käytettävissä iOS- ja Android-alustoille. Mobiilisovelluksessa näkyy hankittu lisenssi.

Jotta lisenssin lunastuksesta siirtyy tieto myös IRMA-järjestelmään, jossa ilmoittautumiset edelleen hoidetaan, tulee jokaisen tallentaa itse Suomisportin rekisteröitymisen yhteydessä muodostuva Sportti-ID IRMAn omiin tietoihin. Mikäli olet tallentanut Sportti-ID:n IRMAn profiiliisi aiemmin, tätä toimenpidettä ei tarvitse toistaa. Sportti-ID näkyy Suomisportin käyttäjätiedoissa.

Rekisteröityminen ja lisenssin osto

Profiilin luominen Suomisporttiin (tehdään kertaalleen ennen lisenssin ostoa)

 1. Mene osoitteeseen www.suomisport.fi ja klikkaa sisään Suomisporttiin.
 2. Aloittaaksesi tilisi luomisen tai kirjautuaksesi sisään, anna puhelinnumerosi, johon voit vastaanottaa tekstiviestejä tai sähköpostiosoitteesi. Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä omaa yhteystietoasi. 
 3. Jos käytit puhelinnumeroasi, saat tekstiviestinä kertakäyttöisen kirjautumiskoodin, jonka syöttämällä voit jatkaa tilisi luomista.
  Jos käytit sähköpostiosoitettasi, saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit jatkaa tilisi luomista.
 4. Anna loput tilin luomiseen tarvittavat tiedot ja klikkaa Luo tili. Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä kaikkia omia tietojasi.
 5. Luotuasi tilisi näet oman profiilisi. Profiiliin kannattaa tallentaa heti aluksi myös osoitetiedot.
  Suomisport-profiilissasi näkyvä Sportti-id tulee jokaisen itse tallentaa IRMAn omiin tietoihin kirjautumalla IRMAan ja valitsemalla Omat tiedot, Muokkaa käyttäjää. Sportti-ID tallennetaan kohtaan Sportti-ID, lopuksi tulee painaa Tallenna. Mikäli olet tallentanut Sportti-ID:n IRMAn profiiliisi jo aikaisempina vuosina, tätä toimenpidettä ei tarvitse toistaa.

On hyvä huomata, että Suomisportiin kirjaudutaan aina tavallisena käyttäjänä kertakäyttöisellä koodilla, joka lähetetään tekstiviestinä puhelimeen tai kertakäyttöisellä linkillä, joka tulee sähköpostiin.

Lisenssin ostaminen (profiilin luomisen jälkeen)

 1. Kirjaudu profiiliisi ja aloita ostotapahtuma valitsemalla ”Osta lisenssi”.
 2. Valitse lajiksesi suunnistus (suunnistuksen lisenssi pitää sisällään myös muut lajit hiihto-, pyörä- ja tarkkuussuunnistuksen).
 3. Valitse oletko ostamassa lisenssiä itsellesi vai huollettavalle lapsellesi. Jos olet ostamassa lisenssiä lapsellesi, pyydetään sinua ensin täyttämään lapsesi tiedot. Alaikäiselle lapselle profiilin rekisteröi lapsen vanhempi oman profiilinsa kautta (”lisää lapsi” -toiminnolla). Myös lapsen lisenssi lunastetaan aikuisen profiilin kautta.
 4. Näet sinun ikäisellesi liikkujalle myynnissä olevat lisenssit. Valitse haluamasi lisenssi.
 5. Valitse lisenssiseurasi. Edustusoikeutesi on sidottu valitsemaasi seuraan. Varsinainen edustusoikeuden tarkistaminen tapahtuu IRMAssa ja IRMAssa oleva lajiseurasi määrittää sen mitä seuraa edustat.
 6. Jos haluat liittää lisenssiin vakuutuksen, valitse haluamasi vakuutus. Vakuutus tulee hankkia lisenssin lunastamisen yhteydessä.
 7. Hyvältä näyttää, jatketaan maksamaan. Tämän jälkeen sinua pyydetään vielä täydentämään osoitetietosi, jos niitä ei vielä ole profiilissasi.
 8. Valitse haluamasi maksutapa ja siirry suorittamaan maksu: Maksun saajana lukee Maksuturva, joka toimii maksun välittäjänä. Maksun lisätiedoissa voi olla maininta myös Olympiakomiteasta, joka toimii järjestelmän ylläpitäjänä. Tämä on täysin ok.

Huom! Maksun välittäjänä toimii Svea (ent. Maksuturva). Jos valitset laskuvaihtoehdon, maksuusi lisätään palvelussa näkyvä laskutuslisä. Valitessasi lasku- tai erämaksuvaihtoehdon teet laskutussopimuksen Lindorffin ja Svean kanssa, et Suomen Suunnistusliiton kanssa.

 1. Suorita maksu valitsemallasi maksutavalla ja tämän jälkeen palaa myyjän palveluun. Saat ostoksesi maksutiedot sähköpostiisi ja näet ostamasi lisenssin ja vakuutuksen tiedot aina omassa profiilissasi.
 2. Jos olet tallentanut Suomisportissa näkyvän Sportti-ID:n IRMAssa omiin tietoihisi, lisenssitieto näkyy myös IRMAssa viimeistään (2) tunnin kuluttua lisenssin ostamisesta. Muista siis tallentaa Sportti-ID IRMAn omiin tietoihisi, muuten tieto lisenssin lunastamisesta ei siirry IRMAan!

Tässä maksuohjeet kuvien kera.

Lisätiedot lisenssiasioissa:
irma@suunnistusliitto.fi

Sama profiili toimii Rastilipussa

Kun olet luonut profiilin Suomisportiin, toimii sama profiili Rastilippu-palvelussa. Rastilippu-palvelusta löydät seurojen kuntorastit sekä muut avoimet tapahtumat.

Ohjeet suunnistajalle Rastilippu-palveluun.