Toiminta tapahtumapaikalla

<- Ohjeet seuralle

Viimeksi päivitetty 31.10.2018

Hyvää palvelua suunnistajille tapahtumapaikalla

Rastilippu-palvelun on suunniteltu, jotta kuntorastien käytänteet tapahtumapaikalla sujusivat mukavasti sekä suunnistajien että järjestäjien näkökulmasta. Käytänteet tapahtumapaikalla kannattaa miettiä siten, että suunnistaja kokee tapahtuman miellittävänä. Yleisin kehittämispalaute liittyy jonotukseen, jota ei tietenkään toivota.

Hyvää palvelua suunnistajille on myös Rastilippu-palvelun maksuominaisuus, jolloin tapahtumapaikalle ei tarvitse tuoda käteistä rahaa tai muita maksuvälineitä.

Tulospalvelun käyttäminen sujuu kuten aiemminkin

Rastilippu-palvelu ei tuo juurikaan uusia asioita tulospalvelun käyttäjille. Tapahtuman ilmoittautumiset ja ilmoittautuneiden maksut näkyvät tulospalvelussa. Yksityiskohtaiset ohjeet löytyvät eri ohjelmien käyttöohjeista.

Toiminnot kuntorastien tapahtumapaikalla

Tässä on yksi ehdotus, miten seura voi järjestää ilmoittautumisen ja tulospalvelun toimintoja kuntorastien tapahtumapaikalla, kun seuralla on käytössään Rastilipun ilmoittautumis- ja maksutoiminnat.

Ilmoittautumispiste kuntorastitapahtumassa:

  • Suunnistajan Emit-kortti luetaan emit-lukijalla, jolloin tulospalveluohjelma näyttää henkilön nimen, mikäli hän on ilmoittautunut Rastilipun kautta. (Jos tulospalveluun on liitetty seuran henkilötietokanta ja henkilö on osallistunut aiemmin, voi henkilön tiedot löytyä myös sitä kautta).
  • Tulospalveluohjelma kertoo, onko ilmoittautuminen Rastilipun kautta kunnossa ja mikä maksu on maksettu.
  • Mikäli ilmoittautuminen ja maksu ovat kunnossa, voi tässä vaiheessa lisätä henkilön tietoihin radan, jonka hän haluaa suunnistaa.
  • Jos suunnistaja haluaa käyttää eri nimeä tai olla nimetön, voi muutoksen tehdä hänen nimensä kohdalle hänen toivomallaan tavalla.
  • Henkilö saa kartan ja voi siirtyä lähtöön.
  • Mikäli edellisessä kohdassa todetaan, että maksu on vielä suorittamatta, kirjataan henkilön tietoihin rata, jonka hän haluaa suunnistaa ja ohjataan hänet sen jälkeen eteenpäin maksupisteelle.
  • Mikäli henkilö on ilmoittautunut Rastilipussa, ja tarvitsee lainaemitin, haetaan ilmoittautuminen nimellä tulospalveluohjelmasta ja lisätään lainattavan emit-kortin numero sekä rata tietoihin. Henkilö ohjataan maksupisteelle maksamaan lainaemit.

Henkilöt, jotka eivät ole ilmoittautuneet Rastilipussa, kirjataan manuaalisesti tulospalveluun, tai haetaan seuran omasta kuntorastien rekisteristä, jos sellainen on tulospalvelun käytettävissä.

Jos mahdollista, niin Rastilipun kautta ilmoittautuneille kannattaa olla oma jono tai kaista, jolloin he saavat nopeaa palvelua.

Maalissa maastosta tulevien suunnistajien emit-kortti luetaan, ja hyväksytään tulos (tai käydään lyhyt keskustelu, jos tulos ei ollut hyväksytty). Maalin toiminnot ovat samanlaiset kuin aiemminkin ko. tulospalvelua käytettäessä.

Tulokset siirtyvät Rastilippuun online, kun tapahtumapaikalla on nettiyhteys. Heikkokin yhteys jaksaa siirtää tietoja.