Varusteet

Suunnistuksessa pääsee alkuun ilman mittavia varustehankintoja. Tärkeintä on pukeutua sään mukaan. Maastoon lähdetään ulkoliikuntaan sopivassa asussa, joka kestää kosteutta ja likaa.

SuunnistuskenkaKun pääsee suunnistuksen makuun, kannattaa hankkia suunnistusta varten kehitetyt asut ja jalkineet. Suunnistuskengät eli nastarit ovat tukevammat kuin lenkkitossut. Lisäksi ne kestävät kosteutta ja likaa huomattavasti paremmin. Niiden nastoitettu pohja on maastossa pitävä ja tukeva.

Emit-korttiMonilla kuntorasteillakin käytetään nykyään elektronista leimausta, Emitiä. Suunnistajalla on kädessään pieni muovikortti, johon leimausaika rastitietoineen tallentuu. Tiedot luetaan maalissa, ja jokainen saa oman kokonaisaikansa lisäksi myös rastiväliajat. Kuntorastien ja kilpailujen järjestäjät lainaavat Emit-kortteja ellet halua hankkia omaa.

levykompassi2Kompassi on tärkeä suunnistajan apuväline kartan suuntauksessa ja suunnassa kulkemisessa. Kompasseja on useita erilaisia malleja. Osa harrastajista käyttää peukalokompassia, toiset taas perinteisempää levykompassia.