Nuorten Jukola ja superviikonloppu

Nuorten superviikonlopun eli Nuorten Jukolan,  INOV-8-liigan finaalin sekä valtakunnallisen Kompassi-tapahtuman järjestäjähaku vuosille 2026 – 2027

Nuorten superviikonloppu koostuu kolmesta osasta: lauantaina järjestettävästä Nuorten Jukolasta sekä sunnuntaina järjestettävistä valtakunnallisesta Kompassi-tapahtumasta ja INOV-8-liigan finaalista.

Nuorten Jukola on vuosittain elokuussa järjestettävä 7-osuuksinen nuorten viestisuunnistuskilpailu, johon osallistuu noin 150 joukkuetta. Valtakunnallinen Kompassi-tapahtuma on vuodesta 2021 alkaen kilpailtu 10-14-vuotiaiden alueottelu, joka suunnistetaan henkilökohtaisina kilpailuina (lähtökohtaisesti 14-sarjoissa yhteislähtö, muissa väliaikalähtö) superviikonlopun sunnuntaina. INOV-8-liigan finaali on 16-20-vuotiaiden kilpailu, joka suunnistetaan superviikonlopun sunnuntaina keski- tai pitkänmatkan radoilla takaa-ajolähtöinä Kompassi-tapahtuman jälkeen.

JULISTAMME HAETTAVAKSI VUOSIEN 2026 JA 2027 NUORTEN JUKOLAT, VALTAKUNNALLISET KOMPASSI-TAPAHTUMAT ja INOV-8-LIIGAN FINAALIT.

Hakijan tulee sitoutua järjestämään kaikki viikonlopun tapahtumat: Nuorten Jukola, Kompassi-tapahtuma ja INOV-8-liigan finaali. Tapahtumat voi järjestää yksittäinen seura tai useampi seura yhteistyössä, jolloin tapahtumaviikonlopussa voi olla kaksi eri keskusta, joiden välinen maantieteellinen etäisyys on maksimissaan 50 km.

Kilpailuhakemus tehdään sähköisesti IRMAssa. Hakemuksessa tulee olla  vapaamuotoinen liite, joka sisältää mm. hakijaseuran tai seurojen esittelyn, kilpailumaastoa ja -keskusta kuvaavat hyvälaatuiset kartat ja kuvat sekä maaston tai maastojen alustava käyttösuunnitelma molempina kilpailupäivinä (Nuorten Jukolan osalta eri osuuksille tarkoitettujen ratojen linjaukset ja sunnuntain kilpailumaaston esittely, mikäli eri kuin lauantaina).
Liitto nimeää Nuorten Jukolan valvojan ja sunnuntain kilpailun valvojan, sekä seuran esityksestä ratavalvojat.

Hakemus lähetetään IRMAssa 31.3.2023 mennessä alueen kilpailuohjaajalle. Alue lähettää IRMAssa hakemuksen mahdollisine lisätietoineen liittoon 15.4.2023 mennessä.

Tarkempia tietoja kaikista kilpailuista antaa nuoriso- ja koulutuspäällikkö Katri Lindeqvist, p. 044 323 6657 tai tapahtumapäällikkö Timo Saarinen, p. 040 519 8699. Nuorten Jukolan osalta lisätietoja antaa myös kilpailun valvoja Mika Kantola, p. 040 738 1901.

LÄHIVUOSIEN KILPAILUJÄRJESTÄJÄT OVAT:

2023 Hyvinkään Rasti
2024 Lauttakylän Luja, Loimaan Jankko, Rasti 88
2025 Jämsän Retki-Veikot

Suomen Suunnistusliitto
Nuorten Jukola -johtoryhmä
Kaukametsäläiset