Päätapahtumat

jukolaw
Jukolan viesti

Jukolan viesti on maailman suurin huippusuunnistusjoukkueiden ja suunnistuksen harrastajien kilpailullinen liikuntatapahtuma. Tapahtuma kerää vuosittain n. 15 000 suunnistajaa joista ulkomaisia osallistujia on n. 3 000. Miesten Jukola joukkue koostuu 7 suunnistajasta, Aleksis Kiven Seitsemää Veljestä mukaellen. Jukolan naiset ovat Venloja ja heitä on joukkueessa 4 viestinviejää.

Jukolan viesti järjestetään vuosittain viikko ennen Juhannusta ja sillä on aina eri maastot ja järjestäjät. Tapahtuma on Suomen suurin aikuisten harrasteliikuntatapahtuma. Tapahtuman teknistä laatua ja tunnelmaa pidetään yleisesti ainutlaatuisena. Jukolan viestillä on pysyvät arvot ja perinteet yli 60 vuoden takaa.

Lisätietoja: Jukolan viesti

Fin5-suunnistusviikko

Fin5-suunnistusviikko on toinen suurista suomalaisista suunnistusviikoista. Viikon aikana kilpaillaan viidessä osakilpailussa. Tarjolla on sopivia sarjoja ja matkoja kaikille ikäryhmille, myös päivittäiset kuntosuunnistukset. Tapahtuma kiertää ympäri Suomen vuosittain ja tapahtuman ajankohta on pääsääntöisesti heinäkuun puolivälissä. Osallistujia kilpailuissa on 3 500-5 000 ja perheiden myötä läsnäoleva väkimäärä usein kaksinkertaistuu.

Lisätietoja: Fin5-suunnistusviikko

Kainuun Rastiviikko

Kainuun Rastiviikko on perinteikäs ja leppoisa suunnistusviikko Kainuun jylhissä maastoissa. 4 osakilpailua viikon aikana on hyvä tahti suunnistuksille ja siksi Kainuun Rastiviikko on hengeltään yhdistetty perheiden loma – ja suunnistusviikko. KRV toteutetaan vuosittain viiden eri Kainuun kunnan alueella. Tapahtuma-aika on heinäkuun alku. Osallistujia kilpailuihin on 3 000-4 800 välillä vuosittain, merkittävänä lisänä perheiden ja ystävien mukanaolo.

Lisätietoja: Kainuun Rastiviikko