Kansalliset ja katsastukset

Kansalliset kilpailut 2022

SSL julistaa vuoden 2022 kansalliset suunnistus-, hiihtosuunnistus-, pyörä- ja tarkkuussuunnistuskilpailut seurojen haettavaksi.

 Sähköinen hakemus karttaliitteineen on tehtävä IRMAssa ja lähetettävä se siellä alueen viimeistään 5.5.2021. Alueen kilpailuohjaaja toimittaa sähköiset hakemukset liittoon viimeistään 20.5.2021.

Täydentävä erillishaku varsinaisen hakuajan jälkeen julkaistavan kilpailukalenterin vapaille ajankohdille on käynnissä jatkuvasti. Varsinaisen hakuajan jälkeenkin voi siis vielä hakea kilpailuja, jos kalenterissa on vapaa ajankohta.

Pohjakalenteri 2022

Huom!
Kansallisen kilpailun valvojalla tulee olla 1. luokan ratamestarikortti. Huomioikaa tämä hakemuksia tehdessänne.

Toivomme seurojen tarttuvan seuraaviin suunnistajien toiveisiin kilpailuja hakiessaan. Yksi vaihtoehto on järjestää kokeiluluontoinen tapahtuma seuran perinteisen kilpailun lisäksi. Lähikilpailukonsepti on uusi tuote ja siihen kannattaa tustustua.

  • Sprinttikilpailuja toivotaan lisää. Sprinttikilpailuja voidaan järjestää myös arki-iltoina lähikilpailuina.
  • Arki-iltoina järjestettyjen lähikilpailujen avulla saadaan kilpailutarjontaa laajennettua.

Lähikilpailut 2021–2022

SSL on julkaissut uuden lähikilpailukonseptin. Lähikilpailuja voi järjestää suunnistuksessa sekä pyörä- ja hiihtosuunnistuksessa seuraavasti, mikäli samalla alueella ei ole samana päivänä toista lähikilpailua tai arvokkaampaa kilpailua kalenterissa:

  • Suunnistus ja pyöräsuunnistus: Marras-maaliskuussa kaikkina viikonpäivinä. Huhti-lokakuussa maanantaista torstaihin. Huhti-lokakuussa perjantaista sunnuntaihin, jos lisäksi naapurialueella ei ole kansallista tai arvokkaampaa kilpailua samana päivänä.
  • Hiihtosuunnistus: Kaikkina viikonpäivinä, jos lisäksi naapurialueella ei ole kansallista tai arvokkaampaa kilpailua samana päivänä.

Lähikilpailua voi hakea IRMAssa seuraavalla aikataululla

  • Suunnistus- ja pyöräsuunnistus: 1.2.2021 alkaen vuoden 2021 huhti-lokakuussa ja 1.2.2022 alkaen vuoden 2022 huhti-lokakuussa järjestettävän lähikilpailun osalta. Marras-maaliskuussa järjestettävää lähikilpailua voi hakea jatkuvasti.
  • Hiihtosuunnistus: 1.11.2020 alkaen kevään 2021 lähikilpailun osalta ja 1.11.2021 alkaen hiihtosuunnistuskauden 2021–2022 lähikilpailun osalta.

Haettaessa lähikilpailua, tulee IRMAssa kertoa lisätietoa-kohdassa, että kyseessä on lähikilpailu, lisäksi kilpailun nimessä on mainittava lähikilpailu.

Katsastukset 2022

Suunnistuksen, hiihtosuunnistuksen ja pyöräsuunnistuksen katsastuskilpailujärjestäjät rekrytoidaan kunkin lajin valmennusjohdon toimesta erikseen. Lisätietoja antaa huippu-urheilupäällikkö Petteri Kähäri, p. 050 564 2493, sähköposti petteri.kahari (a) suunnistusliitto.fi

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail