Rastilippu – ohjeet seuralle

Viimeksi päivitetty 3.2.2018

Rastilippu-palvelu on suunnistajien käytössä laajemmin maaliskuussa 2018. Jo nyt on palvelussa pilottitapahtumia. Kaikki seurat voivat syöttää kuntorastitapahtumat Rastilippuun helmikuusta alkaen.

Kaikkien seurojen tapahtumat palveluun

Kaikkien seurojen toivotaan syöttävän kuntorastitapahtumat ja kilpailujen yhteydessä järjestettävät avoimet sarjat (kuntosarjat) Rastilippu-palveluun. Tapahtumia pääsee luomaan palveluun, kun on pyytänyt seurakäyttäjän oikeudet (alla kohta 3). Ohje tapahtumien julkaisemiseen on kohdassa 4.

Suunnistusliitto tulee markkinoimaan Rastilippu-palvelua keväällä 2018. Maaliskuun alussa, 1.–11.3., toteutetaan iso kampanja. Kampanjan aikana suunnistajat tutustuvat palveluun ja löytävät tapahtumia. Saadakseen hyödyn markkinoinnista, kannattaa seuran viedä tapahtumat palveluun jo helmikuun aikana.

Rastilippu-palvelun kaikki toiminnot käyttöön

Rastilippu-palvelu tuo kaikkien seurojen kuntorastien käyttöön nykyaikaisia toimintoja, kuten ilmoitautumisten ja maksujen vastaanottaminen sekä online-tulokset. Palvelun käyttöönotto on sujuvaa.

Rastilippu-palvelun toiminnot lisäävät tapahtuman laatua. Suunnistajat arvostavat ilmoittautumisen ja maksamisen toimintoja, sekä omaan profiilin kertyvää tuloshistoriaa.

Kun seura toteuttaa alla olevan listan toiminnot 3–6, saa seura käyttöönsä ilmoittautumisen ja maksamisen toiminnot. Lue lisää Rastilippu-palvelun kaikista ominaisuuksista kohdasta 1.

Ohjeet seuralle, Rastilippu-palvelu

Tutustu seuran ohjeisiin numerojärjestyksessä.

1. Rastilippu-palvelun ominaisuudet
2. Käyttöönoton aikataulu seuroille
3. Seurakäyttäjän oikeuksien pyytäminen
4. Tapahtumahallinnan ohje (3.2.2018)
5. Maksuturvan sopimus, ohje
6. Tulospalvelun käyttöönotto
7. Seuran viestintä, ohjeet ja logot

Koulutus seuralle

Rastilipun esittelyyn ja käyttöönottoon voi tilata koulutuksen, joka on seuralle ilmainen. Koulutuksen tilaaja vastaa tilavarauksista ja -kustannuksista.

Tilatut koulutukset julkaistaan Rastilipun ohjesivustolla sekä koulutuskalenterissa.

Aiemmin julkaistua tietoa Rastilippu-palvelusta
Kilpailijamaksun alennus, kun seura käyttää Rastilippua

18.11.2017 uutisoitiin, että Suunnistajan palvelun (= Rastilipun) käyttöönottaneiden seurojen kilpailijamaksuja alennetaan kaksi prosenttiyksikköä.

  • Kyse on seuran järjestämästä kilpailusta (ilmoittautuneiden määrän mukaan) perittävän kilpailijamaksun suuruudesta.
  • Seura saa kilpailijamaksusta kahden prosenttiyksikön alennuksen, kun seuran kuntorastitapahtumasarjassa käytetään Rastilipun ilmoittautumis- ja maksutoimintoja koko kauden ajan.
  • Esimerkki: Kun seura käyttää Rastilippua alenee esim. 800 osallistujan kilpailussa SSL:n kilpailijamaksu 18 %:sta 16 %:iin osallistujamaksuista.
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail