Rastilippu – ohjeet seuralle

Viimeksi päivitetty 5.2.2019
Lisätty linkit uusimpaan Rastilippu-
uutiseen ja uutiskirjeeseen

Rastilippu-palvelu on otettu käyttöön maaliskuussa 2018. Kesän ja syksyn 2018 aikana on toteutettu kehitysjakso, jonka myötä palveluun on tullut joitakin muutoksia ja uudistuksia. Seuran ohjeet on päivitetty loka-marraskuussa 2018.

Kaikkien seurojen tapahtumat palveluun

Kaikkien seurojen toivotaan syöttävän kuntorastitapahtumat ja suunnistuskilpailujen yhteydessä järjestettävät avoimet sarjat (kuntosarjat / kuntosuunnistus) Rastilippu-palveluun. Tapahtumia pääsee luomaan palveluun, kun on pyytänyt seurakäyttäjän oikeudet (alla kohta 3). Ohje tapahtumien julkaisemiseen, eli tapahtumahallintaan on kohdassa 4.

Iso määrä seuroja vie myös tapahtumien tulokset Rastilippu-palveluun, jolloin seuralla on käytössään online-tulokset. Katso ”tulospalvelun käyttöönotto”, kohta 6 alla olevalla listalla.

Seuran on helppo ottaa Rastilippu-palvelun kaikki toiminnot käyttöön

Rastilippu-palvelu tuo kaikkien seurojen kuntorastien käyttöön nykyaikaisia toimintoja, kuten ilmoittautumisten ja maksujen vastaanottaminen sekä online-tulokset. Palvelun käyttöönotto ja käyttö on sujuvaa.

Rastilippu-palvelun toiminnot lisäävät tapahtuman laatua. Suunnistajat arvostavat ilmoittautumisen ja maksamisen toimintoja, sekä omaan profiilin kertyvää tuloshistoriaa.

Kun seura toteuttaa alla olevan listan toiminnot 3–6, saa seura käyttöönsä ilmoittautumisen ja maksamisen toiminnot. Lue lisää Rastilippu-palvelun kaikista ominaisuuksista kohdasta 1, Rastilippu-palvelun ominaisuudet.

Ohjeet seuralle, Rastilippu-palvelu

Tutustu seuran ohjeisiin numerojärjestyksessä.

1. Rastilippu-palvelun ominaisuudet
2. Käyttöönoton aikataulu seuroille
3. Seurakäyttäjän oikeuksien pyytäminen
4. Tapahtumahallinnan ohje (4.1.2019),
myös seurojen yhteisen tapahtumasarjan luominen
5. Maksuturvan sopimus, ohje
6. Tulospalvelun käyttöönotto
7. Seuran viestintä, ohjeet ja logot
8. Toiminta tapahtumapaikalla
9. Kävijätilastot ja maksuraportit

Koulutus seuralle

Rastilipun esittelyyn ja käyttöönottoon voi tilata koulutuksen, joka on seuralle ilmainen. Koulutuksen tilaaja vastaa tilavarauksista ja tilan mahdollisista kustannuksista.

13.2. ja 12.3. järjestetään Rastilippu-palvelun etäkoulutukset. Ilmoittautuminen n. viikkoa aiemmin.

Tilatut koulutukset julkaistaan Rastilipun ohjesivustolla sekä koulutuskalenterissa.

Aiemmin julkaistua tietoa Rastilippu-palvelusta

Vanhempia julkaisuja:

Kilpailijamaksun alennus, kun seura käyttää Rastilippua

18.11.2017 uutisoitiin, että Suunnistajan palvelun (= Rastilipun) käyttöönottaneiden seurojen kilpailijamaksuja alennetaan kaksi prosenttiyksikköä.

  • Kyse on seuran järjestämästä kilpailusta (ilmoittautuneiden määrän mukaan) perittävän kilpailijamaksun suuruudesta.
  • Seura saa kilpailijamaksusta kahden prosenttiyksikön alennuksen, kun seuran kuntorastitapahtumasarjassa käytetään Rastilipun ilmoittautumis- ja maksutoimintoja koko kauden ajan. Edun saaminen edellyttää Rastilippu-palvelun aktiivista markkinointia kuntorastikävijöille.
  • Esimerkki: Kun seura käyttää Rastilippua alenee esim. 800 osallistujan kilpailussa SSL:n kilpailijamaksu 18 %:sta 16 %:iin osallistujamaksuista.
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail