Vauhtia!Taitoa!Kanttia!

 

Vauhtia! Taitoa! Kanttia! on suomalaisen suunnistuksen valmennuslinjaus, joka kuvaa ikäkausittain fyysisen, suunnistustaidon ja psyykkisenkin harjoittelun tavoitetasot, joilla on mahdollista kehittyä maailman huipulle asti.

Linjauksen perusoppaan on koostanut Janne Salmi, jonka lisäksi työhön on keskusteluissa vaikuttanut noin 30 asiantuntijaa. Linjauksen pohjatyö tehtiin muutama vuosi sitten, kun laadittiin Suomen huippusuunnistuksen strategiaa seuraaville vuosille.

Lataa Vauhtia! Taitoa! Kanttia! opas tästä (pdf 3,2Mt)

Opasta jaetaan maksuttomasti liiton tapahtumissa. Seurat voivat myös tilata opasta postituskulujen maksua vastaan. Tiedustelut: petteri.kahari(a)suunnistusliitto.fi

Taitoa! -taitovalmennussivusto

Suunnistajan polun huippu- ja nuoruusvaiheen taitovalmennussivusto on tehty Vauhtia! Taitoa! Kanttia! – suunnistajan polku kuvauksen oheen ja työkaluksi tukemaan lajiharjoittelun käytännön toteutusta. Päämääränä on auttaa suunnistajia kohtia hallittua kokonaissuoritusta kilpailutilanteessa.

Taitovalmennusopas sisältää tietoa suunnistustaidosta, taidon oppimisesta ja valmentamisesta. Siihen kuuluu myös oman ”pelikirjan” rakentaminen (Miten minä suunnistan?) sekä taitoharjoituspankki, joka on teemoitettu kansainvälisten kilpailumatkojen mukaan. Tarkoituksena on korostaa suunnitelmallisuuden, progressiivisuuden ja vuorovaikutuksen merkitystä taitopolulla sekä antaa esimerkkejä, mistä yksilöt ja seurat voivat muokata oman näköisensä.

Taitovalmennussivuston sisällön on koonnut Miia Niittynen asiantuntijaryhmän avustamana.

http://taitoa.suunnistusliitto.fi