Päätapahtumat

Kotimaiset kilpailut

Suomen mestaruuksista kilpaillaan suunnistuksessa, hiihtosuunnistuksessa,  pyöräsuunnistuksessa ja tarkkuussuunnistuksessa useissa eri sarjoissa ja monilla eri matkoilla.

SSL:n Kilpailukalenterista (IRMA) löytyy kaikki Suomessa järjestettävät kansalliset suunnistuskilpailut sekä linkit kilpailujen omille sivuille.

Suunnistusseurat järjestävät kuntosuunnistuksia melkeinpä ympäri vuoden. Rastilippu-palvelusta löytyy tarkemmat tiedot lähes kaikista kuntorastitapahtumista.

Kansainvälinen kilpailukalenteri löytyy Kansainvälisen suunnistusliiton, IOF:n sivuilta.

Jukolan viesti

Suomen ja samalla maailman suurin suunnistuskilpailu on Jukolan Viesti, joka juostaan kesäkuussa. Jukolan Viestissä miehillä on seitsemän osuutta. Kilpailu alkaa lauantai-iltana ja voittaja saapuu maaliin sunnuntaiaamuna.

Naiset kilpailevat omassa neliosuuksisessa Venlojen viestissä lauantai päivänä. Jukolan viestissä on joukkueita yli 1600 ja Venloissa yli 1200. Suunnistajia tapahtumaan osallistuu siis yli 16 000.

Tulokset sekä lisätietoja Jukolan viestistä löytyy www.jukola.com.

Suunnistusviikot

Suomessa järjestetään kesä-heinäkuussa kaksi suunnistusviikkoa. Kainuun Rastiviikolla on neljä osakilpailua, ja se järjestetään heinäkuun alussa Kainuussa, Koillis-Suomessa. Fin5-suunnistusviikkolla on viisi osakilpailua ja se järjestetään heinäkuun puolessa välissä eri puolilla Suomea. Fin5:n järjestämisestä vastaava seura vaihtuu vuodesta toiseen.

http://www.rastiviikko.fi/ ja www.fin5.fi

Nuorten tapahtumat

Suunnistusliiton tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille haasteita sekä elämyksiä kavereiden kanssa luonnossa. Tietoa nuorten toiminnasta löytyy NUORISO-osion alta.

LEIMAUSajatonLeimaus-leiri on Suomen Suunnistusliiton nelipäiväinen lajitapahtuma 8-16-vuotiaille. Leiriä on järjestetty vuodesta 1995 lähtien aluksi kahden vuoden välein ja vuodesta 2010 joka vuosi.

Nuorten Jukola on alle 18-vuotiaille nuorille tarkoitettu seitsemän osuuksinen viesti, joka kilpaillaan elokuussa.