Nuorisosopimus

Suunnistuksen lajisäännön 1.249 mukaisesti saman alueen seurojen on mahdollista muodostaa yhdistelmäjoukkueita yleisiin kilpailuihin viestikilpailuissa tekemällä keskinäisen nuorisosopimuksen. Nuorisosopimus koskee vain 20-vuotiaita ja nuorempia yleisten kilpailujen viestisarjoissa, joissa kaikki osuudet on tarkoitettu 20-vuotiaille tai nuoremmille.

Nuorisosopimus on kahden tai useamman saman suunnistusalueen seuran välinen sopimus. Nuorisosopimus tehdään lajeittain ja se on voimassa kerrallaan yhden kilpailukauden.

Liittohallitus on määrittänyt, että nuorisosopimuksen voivat tehdä keskenään seurat, joiden kaikkien seurojen yhteenlaskettu lisenssimäärä oli enintään 20 (varsinaisen lisenssin lunastaneet  15-20-vuotiaat suunnistajat) sopimusta edeltävän kilpailukauden päättyessä (hiihtosuunnistuksessa siis 31.10. sekä pyöräsuunnistuksessa ja suunnistuksessa 31.12.).
Lisenssien määrät seuroittain lasketaan suunnistuksen edustusoikeuksien mukaisesti.

Nuorisosopimuksen tehneet seurat määrittävät sopimuksessa minkä sopimuksen tehneen seuran nimiin 20-v. ja nuorempien yhdistelmäjoukkueet tehdään. Sopimuksen tehneiden seurojen suunnistajat voivat sopimuskautena yleisten kilpailujen viesteissä edustaa vain sopimuksessa määriteltyä seuraa. Yleisten kilpailujen sarjoissa, joissa kaikki tai osa osuuksista on tarkoitettu muille kuin 20-vuotiaille tai nuoremmille, nuorisosopimuksen piiriin kuuluvat suunnistajat edustavat samaa seuraa kuin henkilökohtaisissa kilpailuissa. Aluekilpailuissa suunnistusalue voi sallia nuorisopimuksen piiriin kuuluvien edustaa myös samaa seuraa kuin henkilökohtaisissa kilpailuissa.

Lajisäännön mukaisesti nuorisosopimus on toimitettava liittoon hyväksyttäväksi ja rekisteröitäväksi viimeistään 15.11. hiihtosuunnistuksessa sekä viimeistään 31.1. suunnistuksessa ja pyöräsuunnistuksessa. Nuorisosopimuksen tekemisestä ei peritä maksua.

Tiedot seurojen lisenssin lunastaneiden suunnistajien määristä (NuoriSuunta-kortteja ei lasketa mukaan) alueittain ja nuorisosopimuspohja löytyvät alta.

Nuorten lisenssin lunastaneiden määrät 31.10.2020 (pdf) (käytetään tehtäessä hiihtosuunnistuksen nuorisosopimusta).  Listalla ovat kaikki 1.1.2001 tai myöhemmin syntyneet, jotka ovat lunastaneet aikuisten tai 15-18 vuotiaiden lisenssin.

Nuorten lisenssin lunastaneiden määrät 31.12.2020 (pdf) (käytetään tehtäessä suunnistuksen ja pyöräsuunnistuksen nuorisosopimusta).  Listalla ovat kaikki 1.1.2001 tai myöhemmin syntyneet, jotka ovat lunastaneet aikuisten tai 15-18 vuotiaiden lisenssin.

Nuorisosopimuspohja (pdf)

Hiihtosuunnistuskaudelle 2020-2021 tehdyt nuorisosopimukset koskien nuoria (20v. ja alle). Joukkueet tehdään ensin mainitun seuran nimiin.

Iisalmen Visa ja Sonkajärven Pahka
Halsuan Toivo ja Pietarsaaren Hiihtäjät *)
Sotkamon Jymy ja Kajaanin Suunnistajat *)
IF Minken, OK Botnia ja IK Kronan *)
Alahärmän Kisa, Kortesjärven Järvi-Veikot ja Kauhavan Wisa *)

*) tehty entisen farmisopimuksen määritelmien mukaisesti

Suunnistuskaudelle 2021 tehdyt nuorisosopimukset koskien nuoria (20v. ja alle). Joukkueet tehdään ensin mainitun seuran nimiin.

Iisalmen Visa, Sonkajärven Pahka ja Vieremän Koitto
Alahärmän Kisa, Kortesjärven Järvi-Veikot ja Kauhavan Wisa
Rastikarhut ja Kankaanpään Suunnistajat
Raja-Karjalan Suunnistajat, SK Vuoksi, Joutsenon Kullervo ja Luumäen Rasti
Halsuan Toivo, Perhon Kiri ja Pietarsaaren Hiihtäjät
Vehkalahden Veikot ja Olavin Rasti
IF Brahe, IK Falken ja IF Minken
Rasti-Jussit ja Laihian Luja
Alatornion Pirkat ja Länsi-Rajan Rasti
Sotkamon Jymy, Kajaanin Suunnistajat, Rasti-Hyry, Suomussalmen Rasti, Kuhmon Peurat ja Puolangan Ryhti

Pyöräsuunnistuskaudelle 2021 tehdyt nuorisosopimukset koskien nuoria (20v. ja alle). Joukkueet tehdään ensin mainitun seuran nimiin.

Alahärmän Kisa, Kortesjärven Järvi-Veikot ja Kauhavan Wisa

Suunnistuskaudelle 2020 tehdyt entiset farmisopimukset koskien nuoria (20v. ja alle). Joukkueet tehdään ensin mainitun seuran nimiin.

Alatornion Pirkat ja Länsi-Rajan Rasti
Halsuan Toivo ja Perhon Kiri
Kauhavan Wisa ja Alahärmän Kisa
Sotkamon Jymy, Kajaanin Suunnistajat ja Kuhmon Peurat

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail