Nuorisosopimus

Nuorisosopimus                                                                                                    Päivitetty 10.2.2022

Nuorisosopimus uudistuu vuodelle 2022 ja muutokset on merkitty tekstiin alleviivattuna.

Suunnistuksen lajisäännön 1.249 mukaisesti saman alueen seurojen on mahdollista muodostaa yhdistelmäjoukkueita yleisiin kilpailuihin viestikilpailuissa tekemällä keskinäisen nuorisosopimuksen. Nuorisosopimus koskee vain 20-vuotiaita ja nuorempia yleisten kilpailujen viestisarjoissa, joissa kaikki osuudet on tarkoitettu 20-vuotiaille tai nuoremmille.

Nuorisosopimus on kahden tai useamman saman alueen seuran  välinen sopimus koskien 20-vuotiaita ja nuorempia. Nuorisosopimus tehdään lajeittain ja se on voimassa kerrallaan yhden kilpailukauden. Maantieteellisesti samalla suunnistusalueella toimiva seura voi tehdä myös FSO:n seuran tai seurojen kanssa nuorisosopimuksen.

Liittohallitus on määrittänyt, että nuorisosopimuksen voivat tehdä keskenään seurat, joiden kaikkien seurojen yhteenlaskettu lisenssimäärä oli enintään 20 (varsinaisen lisenssin lunastaneet  15-20-vuotiaat suunnistajat) sopimusta edeltävän kilpailukauden päättyessä (hiihtosuunnistuksessa siis 31.10. sekä pyöräsuunnistuksessa ja suunnistuksessa 31.12.).
Lisenssien määrät seuroittain lasketaan suunnistuksen edustusoikeuksien mukaisesti.

Nuorisosopimuksen tehneet seurat määrittävät sopimuksessa minkä sopimuksen tehneen seuran nimiin 20-v. ja nuorempien yhdistelmäjoukkueet tehdään. Sopimuksen tehneet seurat voivat sopimuskautena yleisten kilpailujen viesteissä edustaa tätä sopimuksessa määrittelemäänsä seuraa tai samaa seuraa kuin henkilökohtaisissa kilpailuissa, mikäli kaikki viestijoukkueen jäsenet ovat kyseisestä seurasta. Yleisten kilpailujen sarjoissa, joissa kaikki tai osa osuuksista on tarkoitettu muille kuin 20-vuotiaille tai nuoremmille, nuorisosopimuksen piiriin kuuluvat suunnistajat edustavat samaa seuraa kuin henkilökohtaisissa kilpailuissa.

Lajisäännön mukaisesti nuorisosopimus on toimitettava liittoon hyväksyttäväksi ja rekisteröitäväksi viimeistään 15.11. hiihtosuunnistuksessa sekä viimeistään 31.1. suunnistuksessa ja pyöräsuunnistuksessa. Nuorisosopimuksen tekemisestä ei peritä maksua.

Tiedot seurojen lisenssin lunastaneiden suunnistajien määristä alueittain ja nuorisosopimuspohja löytyvät alta.

Nuorten lisenssin lunastaneiden määrät 31.12.2021 (pdf) (käytetään tehtäessä suunnistuksen ja pyöräsuunnistuksen nuorisosopimusta kaudelle 2022).  Listalla ovat kaikki 1.1.2002 tai myöhemmin syntyneet, jotka ovat lunastaneet aikuisten tai 15-18 vuotiaiden lisenssin.

Nuorisosopimuspohja (pdf)

Hiihtosuunnistuskaudelle 2021-2022 tehdyt nuorisosopimukset koskien nuoria (20v. ja alle). Joukkueet tehdään ensin mainitun seuran nimiin.

Suunta 2000, Alatornion Pirkat ja Länsi-Rajan Rasti
Halsuan Toivo ja Pietarsaaren Hiihtäjät
Sotkamon Jymy, Kajaanin Suunnistajat, Kuhmon Peurat ja Suomussalmen Rasti
IF Minken ja OK Botnia
Sonkajärven Pahka ja Iisalmen Visa
Rasti-Jussit ja Laihian Luja
Kauhavan Wisa, Alahärmän Kisa ja Kortesjärven Järvi-Veikot

Suunnistuskaudelle 2022 tehdyt nuorisosopimukset koskien nuoria (20v. ja alle). Joukkueet tehdään ensin mainitun seuran nimiin.

Alatornion Pirkat, Suunta 2000, Länsi-Rajan Rasti ja Pellon Ponsi
Hämeenlinnan Suunnistajat, Lounais-Hämeen Rasti ja Hämeenlinnan Tarmo
Kalevan Rasti, Liperin Taimi ja Keski-Karjalan Rasti
Kauhavan Wisa, Alahärmän Kisa, Kortesjärven Järvi-Veikot ja Kuortaneen Kunto
Kuopion Suunnistajat, Savon Suunta, Siilin Rasti ja Suonenjoen Vasama
Lapuan Virkiä ja Ylistaron Kilpa-Veljet
OK Botnia, IK Falken, IF Brahe ja IF Minken
Rasti-Jussit ja Laihian Luja
Rastikarhut ja Kankaanpään Suunnistajat
Rasti-Nokia ja Tarpian Suunta
SK Vuoksi, Luumäen Rasti, Joutsenon Kullervo ja Raja-Karjalan Suunnistajat
Sonkajärven Pahka, Iisalmen Visa ja Vieremän Koitto
Sotkamon Jymy, Kajaanin Suunnistajat, Kuhmon Peurat ja Rasti-Hyry
Vaasan Suunnistajat ja IF Femman
Vehkalahden Veikot ja Olavin Rasti

Pyöräsuunnistuskaudelle 2022 tehdyt nuorisosopimukset koskien nuoria (20v. ja alle). Joukkueet tehdään ensin mainitun seuran nimiin.

Kauhavan Wisa, Alahärmän Kisa, Kortesjärven Järvi-Veikot ja Kuortaneen Kunto
Kuopion Suunnistajat, Savon Suunta, Siilin Rasti ja Suonenjoen Vasama