Suunnistuksen valmennusryhmät

Päivitetty 20.3.2017

< Valmennusjärjestelmäkuvauksen pääsivu

Aikuisten suunnistusmaajoukkueen tavoitteena on edesauttaa parhaita urheilijoita parhaaseen mahdolliseen tulokseen suunnistuksen pääkilpailuissa. Kaudella 2017 maajoukkueeseen kuuluu 10 naista ja 13 miestä. Maajoukkueurheilijoiden taloudellinen tuki on porrastettu menestyksen ja menestyspotentiaalin perusteella; leiritysten omavastuu on 0-50% välillä. Maajoukkueen leiritys painottuu ulkomaille ja tähtää arvokilpailumenestykseen, ensisijaisesti MM-kilpailuihin kahden vuoden tähtäimellä. Leirityksessä on huomioitu niin maasto- kuin sprinttisuunnistuksen vaatimukset. Maajoukkueleiritykseen kutsutaan myös ryhmien ulkopuolisia urheilijoita. Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön (HUY) valmennustuella (yksilö- ja lajituki) tehostetaan parhaiden maajoukkueurheilijoiden valmennusta ja tukitoimia. Tuen yksityiskohtaisesta käytöstä ja kohdentamisesta sovitaan HUY:n lajiryhmävastaavan kanssa tukipäätöksen jälkeen. Maajoukkueen leirityksestä ja kilpailutoiminnasta vastaa päätoiminen (100 %) päävalmentaja apunaan päätoiminen (100 %) nuorten olympiavalmentaja, joukkueenjohtaja (oto), sprinttivalmentaja (oto), lääkäri (oto), hieroja (oto) ja muita asiantuntijoita.

Team Kisakallion  (21–23-v.) tavoitteena on kartuttaa lupaavien nuorten aikuisurheilijoiden kansainvälistä kokemusta ja maastopankkia sekä tukea kokonaisvaltaisesti huippusuunnistajana kehittymistä. Kaudella 2017 ryhmään kuuluu 4 naista ja 6 miestä. Ryhmään kuuluvilla urheilijoilla on merkittävät leiriomavastuut. Ryhmän leiriohjelma on noudattelee aikuismaajoukkueen ohjelmaa, minkä lisäksi ryhmällä on kauden aikana viisi omaa leiriä Kisakalliossa. Team Kisakallion vastuuvalmentaja on päävalmentaja.

Trimtex-ryhmään (nuorten MM-ryhmä) tavoitteena on kehittää nuoria suunnistajia kokonaisvaltaisesti kohti huippuvaihetta ja lisätä urheilija-valmentajaparien ymmärrystä kokonaisvaltaisesta valmennuksesta ja suunnitelmallisesta ominaisuuksien kehittämisestä. Kaudella 2017 ryhmään kuuluu 9 tyttöä ja 13 poikaa, jotka ovat iältään 16–20-vuotiaita. Valtaosa ryhmään valituista ikäluokkansa parhaista urheilijoista on potentiaalisia menestyjiä vuoden 2017-2021 nuorten MM-kisoissa ja/tai 18-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Ryhmään kuuluvilla urheilijoilla on 300 euron ryhmämaksu ja merkittävät leiriomavastuut. Urheilijoiden henkilökohtaiset valmentajat ja/tai tukihenkilöt osallistuvat kotimaan leiritykseen. Nuorten maajoukkueen leirityksestä ja kilpailutoiminnasta vastaa päätoiminen (100 %) nuorten olympiavalmentaja apunaan oto-valmentaja. Osalla kilpailumatkoista ja leireistä on mukana joko hieroja (oto) tai lääkäri (oto). Maajoukkuevalmentajat ja kaksi muuta nuorten olympiavalmentajaa toimivat urheilija-valmentajapareille valmennuksen tukihenkilöinä ja sparraavat näitä myös maajoukkuetoiminnan ulkopuolella.

< Valmennusjärjestelmäkuvauksen pääsivu


 

Linkit: