Suunnistusliitto nimesi valmennusryhmät vuodelle 2012

Suunnistusliitto nimesi valmennusryhmät vuodelle 2012

Suunnistusliitto nimesi perjantaina 28.10.2011 valmennusryhmät vuodelle 2012. A-maajoukkueeseen valittiin naisista Tampereen Pyrinnön Anni-Maija Fincke, Asikkalan Raikkaan Minna Kauppi sekä Kooveen Merja Rantanen ja miehistä Ikaalisten Nousevan-Voiman Topi Anjala, Vehkalahden Veikkojen Tero Föhr ja Vaajakosken Terän Pasi Ikonen.

B-maajoukkueen muodostavat Sofia Haajanen (SK Pohjantähti), Saila Kinni (Tampereen Pyrintö), Katri Lindeqvist (Paimion Rasti) ja Venla Niemi (Tampereen Pyrintö) sekä Olli-Pekka Koistinen (Delta), Jonne Lehto (Vehkalahden Veikot), Olli-Markus Taivainen (Pellon Ponsi) ja Tuomas Tervo (Rajamäen Rykmentti).

– Kaikissa A ja B-maajoukkueiden valinnoissa painotettiin kansainvälisiä näyttöjä. A-maajoukkueeseen valittiin urheilijat, jotka ovat sijoittuneet kymmenen parhaan joukkoon maailmancupin osakilpailuissa, joten valinta oli sen puolesta helppo. B-maajoukkueen valinta on aina haastavampi valita ja niin nytkin. Siinä painotettiin kansainvälisiä näyttöjä, ei niinkään kansallisia kisoja, perusteli maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini valintoja.

21–25-vuotiaiden Talenttiryhmään valittiin Aino Leskinen (Lynx), Marjo Niittynen (Koovee), Outi Ojanen (Kangasala SK), Leo Laakkonen (Tampereen Pyrintö), Oskari Liukkonen (Delta), Antti Nurmonen (Kalevan Rasti), Jere Pajunen (Kalevan Rasti) ja Topias Tiainen (Kangasala SK).

– Talenteista useampi oli jo valittu tulevalle kaudelle ja he säilyttivät paikkansa, vaikka takana olisi ollut heikompi kausi. Muuten painotettiin kisanäyttöjä ja testejä. Mukaan nostettiin kaikkiaan neljä uutta: Aino Leskinen ja Outi Ojanen sekä Leo Laakkonen ja Topias Tiainen, kertoi Taini.

Maajoukkueen päävalmentajana jatkaa Juha Taini apunaan Antti Harju. Sprinttivalmennuksesta vastaavat Harri Koski ja uutena mukaan tullut Kalle Rantala. Petteri Vuorinen ottaa vastuulleen talenttitoiminnan. Hän myös vastaa talenttien tukihenkilötoiminnasta ja toimii tukihenkilöiden mentorina.

Nuorten Pohjola-ryhmään 14 urheilijaa

Nuorten vuoden 2012 Pohjola-ryhmään valittiin seitsemän tyttöä ja seitsemän poikaa. Jannina Gustafsson (Tuusulan Voima-Veikot), Henna-Riikka Haikonen (Anttolan Urheilijat), Tytti Kirvesmies (Lahden Suunnistajat -37), Sonja Liukkonen Delta, Elisa Mäkinen (Mäntsälän Urheilijat), Kirsi Nurmi (Vaasan Suunnistajat), Anna Närhi (Delta) ja Sami Hämäläinen (MS Parma), Jesse Laukkarinen (Rajamäen Rykmentti), Tommi Oksanen (Helsingin Suunnistajat), Toni Saari (Vaajakosken Terä), Martti Siikaluoma (Vehkalahden Veikot), Otto Simosas (Orient) ja Miika Suominen (Rajamäen Rykmentti)

Nuorten maajoukkuevalmentajina toimivat Markus Lindeqvist ja Jarno Parkkinen.

– Periaatteessa Pohjola-ryhmän valinta oli suhteellisen simppeli. Tosin oman haasteensa valintoihin toi talenttikuvio. Huomionarvoista on, että kevään Slovakian leirille pyritään lähtemään isolla porukalla. Leirille kutsutaan Pohjola-ryhmän lisäksi enintään 10 urheilijaa erityisesti kauden 2011 näyttöjen, mutta myös helmikuun testileirin perusteella, kertoi nuorten maajoukkuevalmentaja Markus Lindeqvist.

Helmikuun testileirille kutsutaan Pohjola-ryhmän lisäksi:
Tytöt (8): Hulkkonen Johanna, Karvonen Sara, Kottonen Annika, Kivelä Sanni, Mähönen Emmi, Mänttäri Emilia, Skog Henna, Viberg Tuulia
Pojat (12): Arvola Miika, Halme Jussi-Elmeri, Henriksson Tobias, Huhtinen Mikko, Jurvakainen Tuukka, Kannus Kristian, Kuukka Elias, Loukkalahti Otto, Nenonen Lauri, Sainio Santeri, Valtonen Luukas, Viholainen Eeli

Alueelliseen valmennukseen haki kaikkiaan runsaat 220 urheilijaa. Näiltä osin valinnat julkistetaan ensi viikon kuluessa.