Suunnistuksen valmennus- ja kilpailutoiminta

Päivitetty 13.2.2016

< Valmennusjärjestelmäkuvauksen pääsivu

Suunnistusmaajoukkueen päätavoite on vuosittain järjestettävissä MM-kilpailuissa. Toissijaisina tavoitteina ovat vuosittain järjestettävä maailmancup, joka toinen vuosi järjestettävät EM-kilpailut (avoimet) sekä joka neljäs vuosi järjestettävä World Games. Vuoden 2016 EM-kilpailuissa ja maailmancupissa on urheilijoiden tasoon ja menestykseen perustuvia omavastuita. MM-kilpailuissa ei ole omavastuita. Alle 23-vuotiaiden urheilijoilla on em. arvokilpailujen lisäksi tavoitteena vuosittain järjestettävä Euromeeting ja joka toinen vuosi järjestettävät Opiskelijoiden MM-kilpailut.

Nuorten maajoukkueen pääkilpailut ovat vuosittain järjestettävissä nuorten MM-kilpailuissa sekä 18- ja 16-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Suomi osallistui 18-vuotiaiden EM-kilpailuihin ensimmäistä kertaa vuonna 2007 ja 16-vuotiaiden EM-kilpailuihin vuonna 2013. Nuorten MM-kilpailuissa ei ole omavastuita, mutta EM-kilpailujen omavastuut ovat lähes 100 % kustannuksista.

Kauden 2016 edustus- ja katsastusvalintaohjeet on julkistettu marraskuussa 2015.

< Valmennusjärjestelmäkuvauksen pääsivu


Linkit: