Vuoden 2021 suunnistuksen ryhmävalinnat ja Suunta Huipulle -leirityksen haku

Ratatestiin osallistuminen on edellytys Suunnistusliiton aikuisten ja nuorten valmennusryhmiin valinnalle. Ryhmävalinnoissa huomioidaan ratatestin aika suhteessa valmennuslinjauksen mukaisiin tavoitetasoihin. Vuoden 2020 aikuisten ja nuorten valmennusryhmien sekä Suunta Huipulle -leiritysohjelman valintoihin huomioidaan 1.1.-9.10.2020 tehdyt testisuoritukset.

Testit voi suorittaa asuinpaikasta tai seurasta riippumatta kaikissa tarjolla olevissa tapahtumissa. Seurat, alueet ja urheiluakatemiat voivat järjestää urheilijoille valvottuja ja avoimia testitapahtumia. Virallisiksi tulosnoteerauksiksi huomioidaan pääsääntöisesti ohjeiden mukaan viestityt ja raportoidut tapahtumat. Koronaepidemian vuoksi myös omien valvottujen testien tulokset noteerataan.

Lue lisää Testit ja kriteerit valmennusryhmiin sivuilta

Maajoukkuevalinnat

Suunnistusmaajoukkueen ja Team 2025:n valinnat tehdään 12.10. jälkeen ja julkistetaan 15.10. mennessä.

Nuorten maajoukkueen valintaleiri Pajulahdessa marraskuussa

Nuorten maajoukkueen valintaleiri järjestetään Pajulahdessa 9.-11.10. Valinnat tehdään 12.10. jälkeen ja julkistetaan 15.10. mennessä

Valintaleirille kutsutaan kauden kilpailumenestyksen perusteella 10-15 alle 20-vuotiasta tyttöä ja poikaa. Valintaleirille valitut saavat henkilökohtaisen kutsun 21.9.2020. Ohjelmassa on  perjantaina ratatesti ja lauantaina ominaisuustestit. Viikonlopun aikana pidetään myös henkilökohtaiset haastattelut sekä järjestetään muuta harjoittelua.

Urheiluakatemioiden huippuryhmiin haku

Suunnistusmaajoukkueeseen, Team 2025:een ja nuorten maajoukkueeseen valittu pääkaupunkiseudulla, Tampereella tai Turussa asuva urheilija nimetään ao. urheiluakatemian huippuryhmään edellyttäen, että sitoutuu ryhmän valmennukseen ja ryhmämaksuun. Kaudella 2019-2020 ryhmään kuuluneiden ei-maajoukkueurheilijoiden kanssa neuvotellaan jatkosta ilman erillistä hakua.

Akatemioiden suunnistusvalmennukseen pyrkivien uusien ei-maajoukkueurheilijoiden tulee hakea ryhmään. Vapaamuotoinen hakemus toimitetaan vastuuvalmentajalle sähköpostitse 9.10. mennessä:

  • Helsinki (Urhea): Miia Niittynen, miia.niittynen(a)gmail.com
  • Tampere (TUA): Antti Harju, antti.harju(a)suunnistusliitto.fi
  • Turku (TSUA): Jari Sipilä, jari.sipila(a)suunnistusliitto.fi

Lue lisää urheiluakatemioiden suunnistusvalmennuksesta ja urheiluakatemioiden jäsenyydestä:

Suunta Huipulle -leiritys

Suunta Huipulle -leiritys on liittojohtoinen leiritysohjelma 16-20-vuotiaille (s. 2001-2004) huipulle tähtääville nuorille , jotka eivät kuulu nuorten maajoukkueeseen, mutta ovat jo menestyneet hyvin kansallisella tasolla ja omaavat hyvät fyysiset edellytykset kehittyä huipputasolle.

Urheilijat valitaan leiritykseen valintakriteereiden mukaisesti (SM-menestys, ratatestitulos, talenttitestien tulokset).  Seura ilmoittaa liittoon valintakriteerit täyttävät urheilijansa ja heidän tuloksensa 9.10. mennessä.

Lue lisää Suunta Huipulle -leireistä ja valintakriteereistä