IOF edellyttää jatkossa urheilijalisenssiä

Kansainvälinen suunnistusliitto (IOF) edellyttää kaudesta 2016 lähtien kaikilta aikuisten MM-kisoihin tai maailmancupeihin osallistuvilta urheilijoilta voimassa olevaa lisenssiä. IOF perustelee uutta käytäntöä sillä, että lisenssillä urheilija osoittaa sitoutuvansa noudattamaan sääntöjä. Lisenssi maksaa 30 euroa ja sen tuotto ohjataan suoraan IOF:n antidopingtyöhön.

Lisenssi vaaditaan jo joulukuussa Ylläksellä maailmancupin osakilpailuissa kilpailevilta hiihtosuunnistajilta – tosin Ylläksellä IOF:n edustaja vastaanottaa lisenssimaksuja ensimmäisessä joukkueenjohtajien kokouksessa.

Suomalaisurheilijat vastaavat itse oman IOF-lisenssinsä hankinnasta.

– IOF-lisenssi on urheilijan henkilökohtainen sopimus IOF:n kanssa ja hakemus pitää tehdä henkilökohtaisesti. Urheilija itse on siis vastuussa IOF-lisenssin voimassaolosta, korostaa Suunnistusliiton valmennuspäällikkö Petteri Kähäri.
Tarkemmat ohjeet hakulomakkeineen ja maksutietoineen löytyvät IOF:n nettisivuilta.