SM-kisojen nuorten sarjajakoon muutoksia

Suunnistusliiton hallitus on päättänyt poistaa SM-kisojen sarjajaosta 17-vuotiaiden sarjat sprinttiä lukuun ottamatta. Näin saadaan kevään SM-keskimatkasta näyttökilpailu nuorten kansainvälisiin arvokilpailuihin ja samalla tärkeiden kisojen kevätruuhkaan helpotusta. Muutoksen jälkeen nuorten sarjajako noudattaa sarjajakoa kansainvälisissä arvokisoissa.

Sääntömuutokseen sisältyy myös se, että 20- ja 18-sarjalaiset sekä vastaavasti 16- ja 15-sarjalaiset kilpailevat SM-keskimatkan finaalissa samalla radalla ja sarjat lähtevät finaaleihin peräkkäin.

Muutoksen myötä H/D18-finaalien kilpailullinen taso paranee ja kilpailu kärkisijoista on kovempaa. Tällä on vaikutusta muun muassa sarjan rankipisteisiin, ryhmävalintoihin sekä sijoitusten arvostukseen.

Muutos sarjajaossa astuu voimaan vuoden 2016 alussa. SM-sprintin käytäntöihin ei tule muutoksia.