SM-kilpailut, Finn Spring-kilpailu ja Fin5-suunnistusviikko haussa vuosille 2026-2027

Suunnistusliitto julistaa haettavaksi vuosien 2026-2027 suunnistuksen arvokilpailuja. Haussa on järjestäjät eri lajien SM-kilpailuille, suunnistuksen Finn Spring-viikonlopulle sekä Fin5-suunnistusviikolle. Hakuaika on 14.11.2023 saakka.

Suunnistusliiton tapahtumaryhmä on käynyt läpi alkuvuodesta toteutetun SM-kyselyn tuloksia ja päätynyt säilyttämään suunnistuksen nykyisen SM-ohjelman lähes entisellään.

– Vaikka erilaisia kommentteja tasaisin väliajoin kuuluu siitä, millaisia muutoksia tulisi tehdä ja mikä on huonoa, on enemmistö suunnistajista kuitenkin sitä mieltä, että nykyiset kilpailumatkat ja ajankohdat tulisi säilyttää. Lisäksi selkeästi tuli ilmi halu pitää R1- ja R2-sarjojen kilpailut samaan aikaan samassa paikassa. Tässä nähtiin etuja sekä osallistujien että järjestäjien näkökulmasta. Toki se tarkoittaa lisähaastetta etenkin etelässä järjestettävien kisojen toteutukselle, kun osallistujamäärä voi nousta yli 2000 suunnistajaan, kertoo tapahtumaryhmän esittelijänä toimiva SSL:n tapahtuma- ja seurapäällikkö Timo Saarinen.

Kilpailuohjelmaa arvokisojen osalta rakennetaan jatkossakin maajoukkuetoiminta huomioiden, etenkin sprintti- tai metsämatkojen sijoittuminen kalenteriin kunkin vuoden MM-kisojen perusteella.

– Karsintakilpailut puhuttavat eniten, mutta ainakin toistaiseksi karsinnat pysyvät ohjelmassa mukana, tosin sarjojen kokoa tarkastellaan vuosittain, jos tarvetta karsinnan poistamiselle tai lisäämiselle esim. pitkän matkan kilpailussa ilmenee. Tapahtumaryhmä on suunnittelut jo vuodelle 2024 karsinnan ohjeen päivittämistä, jolloin karsinnalla on enemmän merkitystä. Suunnistuksen SM-ohjeet kaudelle 2024 julkaistaan vuodenvaihteen jälkeen.

KILPAILUHAUT

SM-kilpailut
Tarkempi hakuilmoitus SM-kilpailujen järjestäjäksi
SM-kilpailujen hakukriteerit
Vuosien 2024-2025 järjestäjät

FinnSpring
Tarkempi hakuilmoitus Finn Springin järjestäjäksi

Fin5-suunnistusviikko
Fin5-suunnistusviikko on viisipäiväinen suunnistusviikko, joka järjestetään heinäkuussa.  Osallistujia kilpailuissa on 1 500-3 000 ja perheiden myötä läsnäoleva väkimäärä usein kaksinkertaistuu.

Järjestäjäksi aikovaa seuraa tai seurayhtymää kehotetaan ennen varsinaista hakua ottamaan yhteyttä SSL:n tapahtuma- ja seurapäällikköön Timo Saariseen, p. 040 5198699, timo.saarinen (a) suunnistusliitto.fi.

Hakemukseen on liitettävä hakijaseuran (tai seuroje) esittely, kilpailumaastoja ja -keskuksia kuvaavat hyvälaatuiset kartat ja kuvat sekä maaston ja kilpailukeskusten alustava käyttösuunnitelma (nämä tiedot voidaan liittää sähköiseen hakemukseen tiedostoliitteinä).