Avustus seuratoiminnan kehittämiseen (seuratuki) 2024

Opetus- ja kulttuuriministeriön jakama seuratoiminnan kehittämistuen (seuratuki) haku on auki 1.-30.11. klo 16.15 asti. (Huom! hakujärjestelmä sulkeutuu viimeisenä hakupäivänä siis virastoaikana eli klo 16.15).

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena. Seuratukea voi hakea hankkeisiin, joiden tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa lasten ja nuorten liikunnassa, kokeilla innovatiivisia toimintamalleja, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa.

Myönnettävä avustus voi kattaa enintään 75 prosenttia avustettavan toiminnan tai hankkeen hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista. Muun rahoituksen tulee näin olla vähintään 25 prosenttia. Pienin haettava avustussumma on 2 500 euroa ja suurin 25 000 euroa. Hankkeet voivat olla yksi- tai kaksivuotisia.

Sparrausapua suunnistusseurojen hankkeisiin voi kysyä aluejärjestöiltä tai Suunnistusliiton tapahtuma- ja seurapäällikkö Timo Saariselta (timo.saarinen(a)suunnistusliitto.fi) tai nuoriso- ja koulutuspäällikkö Katri Lindeqvistiltä (katri.lindeqvist(a)suunnistusliitto.fi).

Lisätietoa ja hakuohjeet:

Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) – OKM – Opetus- ja kulttuuriministeriö