Koulutuskiertue lasten ja nuorten ohjaajille, seuravalmentajille ja ratojen laatijoille

Suunnistusliitto toteuttaa vuoden 2023 aikana maksuttoman koulutuskiertueen nuorten ohjaajille, seuravalmentajille ja suunnistusratojen laatijoille. Koulutuskiertue kokoaa suunnistusalueilla seurat yhteen ja tarjoaa konkreettisia neuvoja ja työkaluja laadukkaan lasten ja nuorten toiminnan kehittämiseen ja toteuttamiseen.

Kiertueen mahdollistaa Opetus- ja kulttuuriministeriöltä saatu hanketuki valtakunnallisten ohjaaja-valmentajakoulutusten uudistamiseen ja tehostamiseen koronapandemian haitallisten seurausten korjaamiseksi lasten ja nuorten urheiluseuratoiminnassa.

Suunnistusliiton vastikään päivittämät Nuori Suunta -koulutukset saadaan nyt jalkautettua tehokkaasti ilman seurojen tilaus- ja maksukynnystä. Osaamisen kehittämisen lisäksi koulutustilaisuuksilla halutaan tukea  seuratoimijoiden innostusta, yhteisöllisyyttä sekä vuorovaikutusta niin seuran sisällä kuin lähiseurojen välilläkin.

Lasten ja nuorten suunnistusratojen laadintaan ja kilpailuiden järjestämiseen liittyviä ohjeistuksia ja koulutusmateriaaleja ollaan myös päivittämässä osana hanketta ja uusittuja koulutuksia päästään toteuttamaan ensi keväänä.

Avointen koulutusten alueellinen kiertueaikataulu julkaistaan lokakuun aikana. Alkuvuodesta aloitetaan Nuori Suunta -ohjaajakoulutuksilla ja kevättalvella pyörähtävät käyntiin Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa -koulutukset sekä lasten ja nuorten ratojen laatiminen -koulutukset.

Nuori Suunta -ohjaajakoulutuskiertue
tammi-helmikuussa 2023
2 x etäkoulutusilta
1 x lähikoulutuspäivä

Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa (taso 1 valmentajakoulutus) kiertue
maalis-marraskuussa 2023
4 x etäkoulutusilta
2 x lähikoulutuspäivä

Lasten ja nuorten ratojen laatiminen
keväällä 2023
3h etä- tai lähikoulutukset

Tiedustelut
Nuoriso- ja koulutuspäällikkö
Katri Lindeqvist
katri.lindeqvist (a) suunnistusliitto.fi
puh. 0443236657