Valtakunnallinen Kompassi-tapahtuma

Osana elokuista nuorten superviikonloppua

Valtakunnallinen Kompassi-tapahtuma on avoin kansallinen suunnistustapahtuma, jonne kokoontuvat lapset ja nuoret ympäri Suomen. Tapahtuma järjestetään Nuorten Jukolan jälkeisenä päivänä ja samaan nuorten superviikonloppuun kuuluu myös INOV-8-liigan finaalit 16-20 -vuotiaille.


Kultakompassi -sarjassa
 valtakunnallinen tapahtuma toteutetaan henkilökohtaisena yhteislähtökilpailuna hajontaradoilla. Henkilökohtaisen kilpailun ohella on mukana edelleen alueiden välinen joukkuekilpailu kuten aiemmin. Alueen edustajia ei valita etukäteen, vaan tuloksiin lasketaan alueen kolmen parhaan tytön ja pojan yhteistulos. Ratojen ohjeaika on 25–30 min. Voittanut aluejoukkue saa haltuunsa vuodeksi Kultakompassi -kiertopalkinnon. 


Hopea- ja pronssisarjat
 kilpaillaan normaaliin tapaan väliaikalähdöllä. Valtakunnallisen tapahtuman pronssi-sarja kilpaillaan rastireittinä ja hopea-sarja suorana 12-sarjan ratana.

Suunnistusliitto lahjoittaa henkilökohtaisten sarjojen kolmelle parhaalle Kompassi-pokaalit.

Alueottelu

Henkilökohtaisten kilpailujen lisäksi alueet mittelevät paremmuudesta alueottelun merkeissä.

Kultakompassi-alueottelu
Henkilökohtaisen kilpailun ohella Kultakompassi-sarjalaisilla on oma alueiden välinen joukkuekilpailu. Tuloksiin lasketaan alueen kolmen parhaan tytön ja pojan yhteispisteet. Voittava alue saa haltuunsa vuodeksi Kompassi -kiertopalkinnon.

Kaikkien yhteinen alueottelu
Jokaisella osallistujalla on mahdollisuus kerryttää pisteitä oman alueen pottiin. Sarjoittain 40 parhaalla on mahdollisuus saada pisteitä. Alueottelun tuloksiin lasketaan kunkin alueen kolmen parhaan kilpailijan pisteet kulta-, hopea- ja pronssisarjassa. Voittava alue saa haltuunsa vuodeksi Kompassi -kiertopalkinnon.

Kuvat: instagram.com/kompassitapahtumat/

HUOM! Alueelliset tapahtumat eivät ole valtakunnallisen Kompassi-tapahtuman karsintoja. Valtakunnallisessa tapahtumassa on avoin osanotto kaikissa sarjoissa.

Pistelasku

Kompassi-tapahtumien pistelasku 2021

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail