Kevään suunnistuskausi käynnistyy omatoimirasteilla ja kilpailuilla

Ilmoita ja löydä omatoimirastit Rastilipusta

Kevään kuntorastikauden alkua voidaan toistaiseksi  suunnitella järjestettävän ainoastaan omatoimiperiaatteella. Omatoimirastit tarkoittavat metsään merkittyjen rastien ja suunniteltujen suunnistustehtävien suorittamista omaan tahtiin annetussa aikaikkunassa.

Viime kevään vastaava tilanne osoitti, että monella paikkakunnalla omatoimirastien tarjoamat liikuntavirikkeet jopa lisäsivät suunnistusharrastuksen suosiota. Moni seura kirjasi viime vuoden kuntorastien kävijämäärissä ennätystilastot. Niin kunto- kuin kilpasuunnistajatkin kehuivat joustavuutta valita liikuntasuoritukselleen omaan aikatauluun parhaiten sopiva ajankohta.

Viime keväänä Rastilippuun lisätyt uudet ominaisuudet mahdollistavat omatoimirastien ilmoittamisen useamman päivän kestävinä tapahtumina. Käyttöönottamalla maksuominaisuuden, voidaan kartan maksu ja tämän jälkeen myös kartan tai karttakansion lataus suorittaa kätevästi yhdessä palvelussa.

Suunnistusliiton harrastesivuilta löytyy kattavat ohjeet Rastilipun ja maksupalvelun käyttöönottoon

Lähikilpailu luo uusia mahdollisuuksia kilpailemiseen

Voimassa olevat yleisötilaisuuksien rajoitukset eivät koske lajiliittojen alaisia virallisia otteluja ja kilpailuja, joihin osallistuminen edellyttää urheilijalisenssiä. Edellytyksenä on kuitenkin se, ettei paikalla ole yleisöä ja tapahtuman järjestelyt hoidetaan riittävän väljästi ja vastuullisesti voimassa olevien ohjeistusten mukaisesti.

Helmikuussa valmistunut Suunnistusliiton uusi lähikilpailujen tapahtumamalli luo seuroille uusia mahdollisuuksia tarjota suunnistajille kilpailusuorituksen nautinto toteuttaen tapahtumia joustavammin lähes kuntorastien vaatimalla talkooponnistuksella. Yksinkertaistettujen  järjestelyjen lisäksi lähikilpailu voidaan hakea myös nopealla aikataululla ennen järjestämispäivää.

Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki kannustaa seuroja kokeilemaan lähikilpailuja kuntorastien korvikkeena. Samalla vaivalla on mahdollista tarjota suunnistusaktiviteetti sekä kilpailijoille että kuntoilijoille: ”Seura voi nyt keväällä kuntorastien sijaan järjestää lähikisan lisenssisuunnistajille, vaikka kerran kuussa ja jättää tapahtuman jälkeen omatoimirastit metsään.”

Lähikilpailu -sivut sisältävät lisätietoa uudesta tapahtumamallista sekä ohjeita kilpailuiden järjestelijöille koronan leviämisen ehkäisemiseksi.

Ensimmäiset kansalliset kilpailut pitkäperjantaina

Kansallisten kilpailuiden kausi alkaa huhtikuun alussa Karjaalla järjestettävällä Billnäsin keskimatkan kilpailulla.

Mikäli kilpailujärjestelyjen suhteen on kysymyksiä tai jokin asia askarruttaa, kannattaa olla yhteydessä tapahtumapäällikkö Petteri Palmiin (petteri.palmi(at)suunnistusliitto.fi), jolta löytyy tietoa mm. Billnäsin keskimatkan suunnitelmista ajatellen koronatilannetta.

Löydä rasteille

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail