Suunnistuksen ja pyöräsuunnistuksen valmennusryhmät kaudelle 2021 valittu

Suunnistuksen ja pyöräsuunnistuksen valmennusryhmät sekä Suunta Huipulle -leirityksen urheilijat kaudelle 2021 on valittu. Suunnistusmaajoukkueen päätähtäin on tulevalla kaudella Tshekin MM-kisoissa, jossa alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen kisataan niin maasto- kuin sprinttimatkoilla. Pyöräsuunnistajat pääsevät puolestaan taistelemaan mitaleista MM-kotikisoissa Kuortaneella.

Suunnistusmaajoukkue

Naiset (5): Venla Harju Tampereen Pyrintö, Saila Kinni Tampereen Pyrintö, Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot, Maija Sianoja MS Parma, Marika Teini SK Pohjantähti
Miehet (4): Miika Kirmula Kalevan Rasti, Elias Kuukka Tampereen Pyrintö, Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö, Olli Ojanaho Helsingin Suunnistajat

Team 2025 (21-25-v.)

Naiset (7): Alexandra Enlund Pargas IF, Anni Haanpää Tampereen Pyrintö, Veera Klemettinen Suunta-Jyväskylä, Inka Nurminen Jämsän Retki-Veikot, Amy Nymalm Pargas IF, Siiri Silvennoinen Kalevan Rasti, Anu Tuomisto NTNUI/Vaasan Suunnistajat
Miehet (7): Aaro Aho Valkeakosken Haka, Mikko Eerola Tampereen Pyrintö, Tuomas Heikkilä Helsingin Suunnistajat, Otto Kaario Helsingin Suunnistajat, Teemu Oksanen Ikaalisten Nouseva-Voima, Akseli Ruohola MS Parma, Topi Syrjäläinen Helsingin Suunnistajat

Valintakriteerit: kv. menestys 2019, SM-kilpailut 2020 ja valintaryhmän näkemys.

Valintaryhmä: Fredric Portin, Antti Harju, Jari Sipilä, Petteri Kähäri ja Pekka Nikulainen. Valintoihin liittyviin kysymyksiin vastaa päävalmentaja Fredric Portin, p. 050 516 7304, fredric.portin (a) suunnistusliitto.fi.

Suunnistuksen nuorten maajoukkue

Tytöt (14): Elsa Ankelo MS-Parma, Ida Haapala Espoon Suunta, Hanne Hilo Espoon Suunta, Salla Isoherranen Lynx, Mikaela Karjalainen Jämsän Retki-Veikot, Inari Karppinen Espoon Suunta, Fanny Kukonlehto Kangasala SK, Melina Lahdenperä Espoon Suunta, Veera Laaksoviita Kalevan Rasti, Elisa Mattila Kouvolan Suunnistajat, Maria Määttänen Espoon Suunta, Liisa Peltonen Kouvolan Suunnistajat, Hilla Pitkänen Jämsän Retki-Veikot, Elli Punto Rasti-Nokia
Pojat (9): Rauli Aho Valkeakosken Haka, Topias Arola Paimion Rasti, Santeri Kirjavainen Kuopion Suunnistajat, Aaro Ojala Kouvolan Suunnistajat, Samuli Peltola Jämsän Retki-Veikot, Aarni Ronkainen Jämsän Retki-Veikot, Touko Seppä Turun Suunnistajat, Akseli Virtanen Kouvolan Suunnistajat, Juuso Viskari Lynx

Valintakriteerit: nuorten kv. menestys 2019, SM- ja näyttökilpailut 2020, valintaleirin fyysiset testit ja haastattelu.

Valintaryhmä: Antti Örn, Santeri Silvennoinen, Petteri Kähäri ja Pekka Nikulainen. Valintoihin liittyviin kysymyksiin vastaa nuorten olympiavalmentaja Antti Örn, p. 050 516 7304, antti.orn (a) suunnistusliitto.fi.

Suunta Huipulle -leiritys

Tytöt (19): Aino Asklöf Lynx, Lotte-Line Ekström MS Parma, Olivia Hahn Solf IK, Suvi Heikkilä Lynx, Emmi Hietala Lapuan Virkiä, Pihla Häkkinen* Tampereen Pyrintö, Reija-Elina Jylhä Halsuan Toivo, Iida-Emilia Kaiponen Olavin Rasti, Matilda Latvala SK Uusi, Ilona Lohtander Rasti-Lukko, Tiina Niemi Rastikarhut, Kaarina Nurminen Tampereen Pyrintö, Jenny Ojala Koovee, Katarina Sallila Helsingin Suunnistajat, Tessa Salmia MS Parma, Anniina Taipale Lahden Suunnistajat -37, Emilia Tala Helsingin Suunnistajat, Veera Turakainen Lynx, Milja Väätäjä* Paimion Rasti

Pojat (16): Tatu Aaltonen Lynx, Oliver Alajoutsi* Koovee, Jesper Donner OK 77, Jonny Donner OK 77, Luca Kallela Helsingin Suunnistajat, Valtteri Kankainen Turun Suunnistajat, Eetu Korhonen Kouvolan Suunnistajat, Aaro Koskinen Tampereen Pyrintö, Elias Lehtonen Ulvilan Ura, Tuomas Leinamo* Tampereen Pyrintö, Aapo Liponkoski Tampereen Pyrintö, Vinski Malinen Navi, Sampo Sankelo Lapuan Virkiä, Niilo Syrjälä Lounais-Hämeen Rasti, Lauri Syrjäläinen* Helsingin Suunnistajat, Kalle Taura Valkeakosken Haka

Valintakriteerit: Suunta Huipulle -leiritys. Valinta on ehdollinen niiden urheilijoiden osalta, joiden kohdalla on tähti (*); osallistumisoikeus leireille edellyttää kriteereissä olevien testien suorittamista.

Valintoihin liittyviin kysymyksiin vastaa nuorten olympiavalmentaja Antti Örn, p. 050 516 7304, antti.orn (a) suunnistusliitto.fi.

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian (Urhea)  valmennusryhmä

Naiset (6): Hanne Hilo, Johanna Hulkkonen, Salla Isoherranen, Inari Karppinen, Melina Lahdenperä, Maria Määttänen
Miehet (4): Tuomas Heikkilä, Olli Ojanaho, Eetu Savolainen, Otto Simosas
Urheilukoulu (2): Teemu Oksanen, Samuli Peltola

Tampereen urheiluakatemian valmennusryhmä

Naiset (6): Anni Haanpää, Venla Harju, Saila Kinni, Lotta Karhola, Inka Nurminen, Venla Taulavuori
Miehet (7): Aaro Aho, Rauli Aho, Elias Kuukka, Aleksi Niemi, Mikko Knuuttila, Severi Kymäläinen, Antti Saikko

Turun seudun urheiluakatemian valmennusryhmä

Naiset (6): Elsa Ankelo, Lotta Eerola, Alexandra Enlund, Niina Hulkkonen, Amy Nymalm, Maija Sianoja
Miehet (7): Topias Arola, Eero Heinonen, Joni Hirvikallio, Anton Kuukka, Alvar Palmen, Akseli Ruohola, Touko Seppä

Pyöräsuunnistusmaajoukkue

Naiset (9): Antonia Haga OK Botnia, Essi Hakala MS Parma, Marika Hara Koovee, Ruska Saarela Kokkolan Suunnistajat, Henna Saarinen Koovee, Ingrid Stengård OK Trian, Viivi Voutilainen Jyväskylä Pyöräilyseura, Eveliina Välimaa Vaasan Suunnistajat, Saara Yli-Hietanen Tampereen Pyrintö
Miehet (12): Anders Blomster Vaasan Suunnistajat, Andre Haga OK Botnia, Petrus Hanhijärvi Espoon Akilles, Elmeri Juura Paimion Rasti, Teemu Kaksonen Ylistaron Kilpa-Veljet, Kare Kaskinen Ulvilan Ura, Jussi Laurila Jalasjärven Jalas, Juha Lilja Tampereen Pyrintö, Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistajat, Miika Nurmi Vaasan Suunnistajat, Tomi Nykänen Lahden Suunnistajat -37, Samuel Pökälä Asikkalan Raikas

Pyöräsuunnistuksen nuorten maajoukkue

Tytöt (6): Pihla Häkkinen Hiiltomiehet, Kaarina Nurminen Tampereen Pyrintö, Vilma Pesu Hiiltomiehet, Anna Ruokola Rasti-Jussit, Lotta Voutilainen Jyväskylän Pyöräilyseura, Silja Yli-Hietanen Tampereen Pyrintö
Pojat (8): Tatu Aaltonen Lynx, Wertti Autio Hyvinkään Rasti, Paulus Hanhijärvi Espoon Akilles, Simo Klemettinen Suunta-Jyväskylä, Aapo Liponkoski Tampereen Pyrintö, Konsta Raitanen Tampereen Pyrintö, Antti Rissanen Tampereen Pyrintö, Oliver Shule Koovee


Linkit:

Suunnistuksen valmennusryhmät
Suunta Huipulle -leiritys
Pääkaupunkiseudun akatemiavalmennus
Tampereen urheiluakatemiavalmennus
Turun seudun urheiluakatemiavalmennus
Pyöräsuunnistuksen valmennusryhmät