Rantanen ja Suna mestarit suunnistuksen SM-erikoispitkällä

Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen ja Turun Metsänkävijöiden Jussi Suna suunnistivat SM-erikoispitkän mestareiksi Orivedellä.

Kuteman ja Pukalan alueen peitteinen maasto ja loppusyksylle tyypillinen kolea sekä kostea sää tekivät kilpailusta raskaan. Yhteislähdöillä juostuissa pääsarjoissa käytettiin matkalla perhoshajontoja vähentämään letkojen muodostumista.

Naisten kilpailusta muodostui lopulta Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantasen näytös, kun hän otti mestaruuden yli kahden minuutin erolla. Hopealle suunnisti SK Pohjantähden Kirsi Nurmi ja pronssille Hiidenkiertäjien Jenny Patana.

– Pyrin aloittamaan kisan rauhallisesti höntyilemättä, kun näin pitkään kisaan pitää saada kroppa kunnolla käyntiin, että nesteet imeytyy ja jaksaa. Suunnistus sujui koko ajan hyvin, ja viimeiselle pitkälle välille oli jännää lähteä, kun epäilin olevani yksin kärjessä. Tuloksellisesti tämä voitto oli kuitenkin yllätys, iloitsi mestari Rantanen.

Jussi Suna mestarina maaliin.

Miesten kilpailussa Turun Metsänkävijöiden Jussi Suna suunnisti uransa ensimmäisen suomenmestaruuteen. Hopeaa pokkasi Angelniemen Ankkurin Mikko Siren ja pronssia Ikaalisten Nousevan-Voiman Juho Ylinen.

– Alkuun tuntui ettei porukka hajoa ollenkaan, mutta toisten perhosten jälkeen olin päättänyt ottaa vahvan aloitteen omalle reitinvalinnalle. Sinne lähti mukaan vain Sild, ja siihen se homma sitten ratkesi. Maasto oli aika raskas, ja reitinvalintoihin tuli haettua mahdollisimman paljon polkua ja tietä alle. Hienoa se kyllä oli, kun lopussa tiesin juoksevani kärjessä. Pitkään on tullut jo kisoja kierrettyä, ja vaikka lopussa jalka painoi, niin mahdollisuus mestaruuteen laittoi yrittämään viimeisetkin mehut, fiilisteli mestari Suna loppumatkan tunteita.

Tulokset

Suunnistuksen SM-erikoispitkä matka 17.10.2020 Orivesi

Naiset: 1) Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot 2.09.40, 2) Kirsi Nurmi SK Pohjantähti 2.12.08, 3) Jenny Patana Hiidenkiertäjät 2.12.13, 4) Mira Kaskinen Rastikarhut 2.12.31, 5) Amy Nymalm Pargas IF 2.17.12, 6) Aino Mänkärlä Lynx 2.17.25, 7) Veera Klemettinen Suunta Jyväskylä 2.18.12, 8) Yvonne Gunell Pargas IF 2.18.14, 9) Anna-Kaisa Anjala Lahden Suunnistajat-37 2.18.29, 10) Enni Jalava Turun Suunnistajat 2.19.00
Miehet: 1) Jussi Suna Turun Metsänkävijät 2.40.25, 2) Mikko Sirén Angelniemen Ankkuri 2.41.41, 3) Juho Ylinen Ikaalisten Nouseva-Voima 2.41.44, 4) Pauli Leinonen Lahden Suunnistajat-37 2.41.50, 5) Mikko Knuuttila Ikaalisten Nouseva-Voima 2.41.57, 6) Aleksi Karppinen Ikaalisten Nouseva-Voima 2.42.03, 7) Samu Heiska Turun Metsänkävijät 2.42.09, 8) Mikko Patana Hiidenkiertäjät 2.42.11, 9) Antti Saikko Tampereen Pyrintö 2.42.14, 10) Mikko Pajukangas Lapuan Virkiä 2.42.29