Haku Suunta Huipulle -seuraohjelmaan 2019-2020

Haku Suunta Huipulle -seuraohjelman on auki 12.2. asti. Haku tapahtuu täyttämällä sähköinen hakulomake Suunnistusliiton sivuilla. Mukaan toivotaan useita seuroja eri puolilta Suomea.
Hakulomake

Suunta Huipulle -ohjelman rakentuu Huippusuunnistuksen Tähtiseuran laatutekijöiden ympärille, joissa teemoina ovat ”Vauhtia, taitoa, kanttia”- valmennuslinjauksen mukainen urheilutoiminta, seuran johtaminen ja resurssit. Tähtiseuran laatutekijät toimivat kehittämistyökaluna, mutta kehittämisessä hyvin edistyvät ja kansainväliset menestyskriteerit täyttävät seurat voivat lähteä tavoittelemaan myös huippusuunnistuksen Tähtiseura -laatumerkkiä.

Työskentelytavat ja kohtaamiset

Ohjelma pitää sisällään seurassa tehtäviä kehittämistöitä, alueellisia ja valtakunnallisia kohtaamisia sekä seurasparrauksia.

Prosessi alkaa maaliskuun lopussa ns. ”Nivelseminaarilla”, missä käydään läpi ohjelman kulku ja kuullaan pilottiseurojen kokemuksia. Tämän jälkeen huhtikuun ja elokuun välillä seurat suunnittelevat ohjatusti projektin toteutusta, tekevät seuran nykytilan analyysiä ja luovat kehittämistavoitteita. Syyskuussa ja helmikuussa piipahdetaan kiihdyttämään kehitysideoita valtakunnallisilla kokoontumisrasteilla, marraskuussa ja toukokuussa pysähdytään alueellisiin Suunta Huipulle -viikonloppuihin jakamaan osaamista seurojen välillä.

Innostusta ovat nostattamassa ja yhteisen tavoitteen edistymisestä huolehtimassa huippuvalmentajia ja asiantuntijoita. Kaiken ytimessä on kuitenkin koko ajan teemoittain etenevä seuran oma kehittämistyö.

 

Suunta Huipulle ohjelma 2019-2020 prosessi 1_2019 (pdf)
Puolitoista vuotta kestävän prosessin tarkempi suunnitelma varmistuu, kun mukana olevien seurojen määrä ja maantieteellisen sijainti selviää.
Suunta Huipulle -valmentajakoulutus

Seurakehittämisohjelmaan sisältyy tason 2 -valmentajakoulutus. Koulutus on laajuudeltaan 160h ja se on maksuton seurakehittämisohjelmaan osallistuvien seurojen valmentajille (matkat, majoitus ja ruokailut omakustanteisesti). Koulutus suoritetaan osana seurakehittämisohjelmaa seuraavasti

  • Oman valmennuksen ja seuran kehittämistehtävät prosessin aikana (90h)
  • Suunta Huipulle –viikonloput marraskuu ja toukokuu (50h)
  • Alueelliset seurakokoontumiset/-koulutukset/-sparraukset (12h)
  • Valtakunnalliset kohtaamiset syyskuu ja helmikuu (8h)

Koulutukseen voi osallistua myös valmentajat, joiden seura ei ole mukana Suunta Huipulle -ohjelmassa. Tällöin koulutuksen hinta on 300€ (+ majoitus- ja ruokailukustannukset).

Lue lisää Taso 2 -valmentajakoulutuksesta.

Suunta Huipulle -viikonloput ja -leirit

Marraskuussa 2019 ja toukokuussa 2020 järjestetään Suunta Huipulle -viikonloppu, joka sisältää seurakehittämistyöpajan ohella Suunta Huipulle -leirin 15-20 -vuotiaille nuorille. Leirin sekä valmentajakoulutuksen sisältöjä yhdistetään valmentajaklinikkamalliin, missä valmennusosaamista lisätään käytännön tekemisen kautta huippuasiantuntijoiden toimesta.

Suunta Huipulle -leiritys on jatkossa osa huippusuunnistuksen valmennusjärjestelmää, missä suunnistajan polulla valintavaiheessa oleville nuorten maajoukkueen haastajille muodostuu oma leiritysmalli. Leirit ovat avoimia kaikkien seurojen urheilijoille, jotka täyttävät kilpailumenestystä, fyysisiä ominaisuuksia ja tavoitteellisuutta kuvaavat valintaohjeet. Seura valitsee seuransa urheilijat mukaan leirille noudattaen valintaohjeita, jotka julkaistaan keväällä Suunnistusliiton sivuilla.

Lue lisää Suunta Huipulle -leireistä