EM-hiihtosuunnistus alkaa Turkissa keskiviikkona

EM-kisat käynnistävät keskiviikkona hiihtosuunnistuksen arvokisatalven, joka huipentuu maaliskuussa MM-kisoihin Ruotsin Piitimessä. Turkin Sarikamisissa kilpaillaan EM-mitaleista keskiviikosta maanantaihin asti.

Suomi on matkassa kahdeksan urheilijan EM-joukkueella, jossa mukana on kolme naista Salla Koskela, Milka Reponen ja Marjut Turunen sekä viisi miestä Janne Häkkinen, Tuomas Kotro, Tero Linnainmaa, Misa Tuomala ja Jyri Uusitalo. Päävalmentaja Jarkko Urpalaisen mukaan suomalaiset ovat valmiita tavoittelemaan mitalia jokaisena kisapäivänä.

– Valmistautumisleiri Bulgarian Belmekenissä 2000 metrin korkeudessa sujui hyvin. EM-kisat käydään yli 2100 metrin korkeudessa, mutta me olemme valmiita! Mitali on tavoitteena jokaisena kisapäivänä.

Keskiviikon avausmatkalla, sprintissä Urpalainen odottaa kolmen suomalaisurheilijan murtautuvan kärkikymmenikköön.

Sprintin jälkeen EM-kisat jatkuvat torstaina sprinttiviestillä, perjantaina keskimatkalla, sunnuntaina pitkällä matkalla ja maanantaina viestillä. Vuosi sitten Suomen EM-mitalisaalis oli kolme: Salla Koskelan sprinttipronssi, Marjut Turusen ja Tuomas Kotron sprinttiviestihopea ja miesten viestipronssi joukkueella Kotro, Misa Tuomala ja Tero Linnainmaa.

Valmentaja Jarkko Urpalainen odottaa innolla EM-hiihtosuunnistuksen keskiviikon avausmatkaa, sprinttiä. Kuva: Timo Sirola

Järjestäjien kisasivut.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail