Lasten ja nuorten ratojen laatiminen -koulutukset keväällä 2018

Lapsille ja nuorille järjestettyjen harjoitusten ja kilpailujen laatu on harrastuksen jatkumisen kannalta hyvin tärkeää. Hyvin järjestetyt ja turvallisiksi koetut harjoitukset ja kilpailut synnyttävät positiivisia kokemuksia, innostavat oppimaan lisää ja jatkamaan harrastuksessa. Yksi olennainen osa laadukasta kilpailua ja harjoitusta sekä lapselle syntyvää positiivista kokemusta on lasten ja nuorten ikä- ja taitotasolle sopivat radat.

Lasten ja nuorten ratojen laatiminen -koulutuksia yhteistyössä alueiden kanssa

Lasten ja nuorten ratojen laatiminen -koulutuksia järjestetään usealla alueella kevään 2018 aikana. Ensimmäiset koulutukset pidetään maaliskuun alussa ja niihin ilmoittautuminen päättyy 28.2.

Tutustu koulutustarjontaan ja ilmoittaudu mukaan aluekohtaista ilmoittautumislinkkiä käyttäen.

Koulutukset on suunnattu seuraharjoitusten ja -kilpailujen, lasten sarjakilpailujen, aluekilpailujen ja kansallisten kilpailujen lasten ja nuorten ratojen laatijoille sekä henkilöille, jotka vastaavat kilpailuissa lapsille ja nuorille suunnatuista palveluista. Toivomme, että myös kilpailun johto ja valvoja osallistuvat koulutukseen. Koulutus soveltuu myös kuntosuunnistuksen järjestäjille.

Koulutuksen kesto on 3 tuntia ja sisältö painottuu ratojen laadintaan. Alueiden kanssa yhteistyössä järjestetyt koulutukset ovat osallistujille maksuttomia.

Tähtimerkintä – osoitus kilpailunjärjestäjän paneutumisesta lasten ratoihin

Vuonna 2017 käynnistettyä tähtimerkintä toimintatapaa jatketaan. IRMA-palvelussa lisätään tähtimerkintä niille kilpailuille, joissa lasten ratojen ratamestari on käynyt lasten ja nuorten ratojen laatiminen -koulutuksen vuonna 2016-2018. Kilpailun johtajia pyydetään ilmoittamaan lasten ratojen ratamestarin kouluttautumisesta sähköpostitse: irma(a)suunnistusliitto.fi