Mikko Niskanen pyöräsuunnistusmaajoukkueen päävalmentajaksi kaudelle 2018

Mikko Niskanen korvaa kaudella 2018 pyöräsuunnistusmaajoukkueen valmentajana Jukka Niemen, joka on sivussa jalan kuntoutuksen vuoksi. Niskanen aloittaa oto-työsuhteensa maaliskuun alusta kohdaten joukkueen ensi kerran huhtikuussa järjestettävällä testileirillä Jyväskylässä. Päävalmentajan sijaisuus kestää syyskuun loppuun asti.

Niskanen toimi viime kesään asti puolustusvoimien Urheilukoulussa suunnistajien ja pyöräsuunnistajien valmentajana tullen valituksi myös vuoden sotilasvalmentajaksi. Nykyään Niskanen toimii Suunnistusvalmentajat ry:n puheenjohtajana toista vuotta sekä valmentaa urheilijoita aktiivisesti seura- ja yksilötasolla.

Pyöräsuunnistusmaajoukkueeseen kuuluu 7 aikuisurheilijaa, 7 nuorten maajoukkueurheilijaa sekä 16 haastajaryhmän urheilijaa.

Pyöräsuunnistuksen EM-kilpailut käydään tänä vuonna Unkarissa kesä-heinäkuun vaihteessa ja MM-kilpailut elokuussa Itävallan Zwettl’issä. Maailmancup sisältää EM- ja MM-kilpailuiden lisäksi finaalikierroksen syyskuussa Portugalissa.

 

Pyöräsuunnistusmaajoukkueen kokoonpano ja ohjelma

Pyöräsuunnistuksen arvokilpailut ja valintaohjeet kaudella 2018