Lasten ja nuorten ratojen laatiminen -koulutukset

Tarjoamme tänäkin vuonna yhteistyössä alueiden kanssa Lasten ja nuorten ratojen laatiminen -koulutuksia. Koulutusten sarja käynnistyi eilen Etelä-Pohjanmaalta ja jatkuu maaliskuussa ainakin kuudella alueella.

Koulutuksen kohderyhmä on kilpailujen johtajat sekä kaikki lasten ja nuorten toimintoja toteuttavat toimijat: ratamestarit, lähdön toimitsijat, valvojat jne.  Koulutukset ovat avoimia myös esim. seurojen ohjaajille sekä kuntorasteilla lasten ja nuorten ratoja toteuttaville ratamestareille.

Katso sovitut koulutukset. Muutamien alueiden koulutusajankohdat varmistuvat myöhemmin. Ilmoittaudu noin kaksi viikkoa ennen koulutusta alueen yhteyshenkilölle. Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia.

Huolehdithan, että seurasi kilpailuorganisaatio saa tiedon koulutuksesta.

Laadukkaat kilpailut ovat lajimme käyntikortteja

Laadukkaat ja lasten näkökulmasta hyvin toteutetut kilpailut ovat lajimme käyntikortteja. Kun kilpailut ovat turvallisia, suunnistustehtävät ovat ikätasolle sopivia ja tapahtumat hyvin järjestettyjä, kasvaa lasten ja nuorten into harrastuksessa sekä kilpailemisen halu.

On hyvä muistaa, että jokaiseen kilpailuun osallistuu lapsia, jotka ovat lajissamme aloittelijoita. Tehkäämme siis kilpailuista houkuttelevia tapahtumia lajin uusille harrastajille.

Lisätietoja kilpailujen järjestämisesta lapsille ja nuorille

Lasten ja nuorten kilpailujen uusimpia sääntöjä ja ohjeita. HUOM: Sivu päivittyy jatkuvasti, myös kevätalven 2015 aikana.

Ti 10.2. julkaistu lajisääntömuutos koskien RR-radan viitoituksen piirtoväriä kartalla.