Nuorten INOV-8-liigan kilpailuohjelma 2023

Nuorten 16-20-vuotiaiden INOV-8-liiga kilpaillaan suunnistuskaudella 2023 jo viidettä kertaa. Henkilökohtaisten sarjojen voittajat palkitaan tuttuun tapaan Suunnistussäätiön harjoittelustipendeillä ja liigan yhteispisteissä toiseksi ja kolmanneksi yltäneet INOV-8 -jalkineilla.

Liiga alkaa FinnSpringissä Sauvossa 23.4., jatkuu nuorten näyttökilpailuilla sekä SM-keskimatkalla ja huipentuu takaa-ajona juostavan finaalin Nuorten Superviikonloppuna Hyvinkäällä.

Pisteitä kerätään viidestä ensimmäisestä kilpailusta siten, että kolme parasta kilpailupistemäärää huomioidaan yhteispisteissä. Yhteispisteiden perusteella muodostuu lähtölista viimeisen osakilpailuun, takaa-ajoon, jossa parhaiten pisteitä kerännyt suunnistaja lähtee maastoon ensimmäisenä.

Liigan sarjat

D16, H16, D18, H18, D20, H20

Seurakilpailu

Seurakilpailuun lasketaan yhteen jokaisesta pistelaskusarjasta (H ja D 16, 18 ja 20) seuran kolmen parhaan kilpailijan saavuttamat henkilökohtaiset pisteet. Seurakilpailun pisteisiin ei huomioida enää finaalitapahtumaa. Eniten pisteitä kerännyt seura voittaa Paras seura -tittelin sekä Suunnistussäätiön 500 euron harjoittelustipendin.

Ohjelma 2023

22.4. FinnSpring, pitkä matka, RastiPiikkiö ja Sauvon Urheilijat.

13.5. E-Sprint, sprintti, Espoon Suunta

27.5. SM-keskimatka, keskimatka, Vaasan Suunnistajat
(kts. alta poikkeuksellinen pisteytys 16-sarjojen liigan osalta)

10.6. Helsinki O-Games, keskimatka, Helsingin Suunnistajat

10.6. Helsinki O-Games, pitkämatka, Helsingin Suunnistajat

20.8. Finaali, Nuorisosuunnistuksen Superviikonloppu, Hyvinkään Rasti

Lisätiedot

INOV-8 -liiga | (suunnistusliitto.fi)

Kuvassa vuoden 2022 D20-sarjan liigan kolme parasta: Elsa Ankelo (2.), Hanne Hilo (1.) ja Tessa Salmia (3.).