Suomen joukkue hiihtosuunnistuksen maailmancupiin Norjaan

Artikkelikuvassa Maria Hoskari, kuvaaja: Rainer Burmann

Joukkue hiihtosuunnistuksen maailmancupin päätöskierrokselle Norjan Beitostöleniin 10.-12.2. on valittu. Matkaan lähtee 12 urheilijan joukkue.

Norjassa kilpaillaan keskimatkalla, sprintissä sekä maailmancupin kauden päättävä takaa-ajokilpailu.

– Kaikki joukkueeseen valitut miehet osoittivat tasonsa Itävallan maailmancupin avauskiertueella, ja heidän valintansa oli selkeä. Naisten puolella joukkueen suorituksissa on ollut enemmän heittelyä, ja tällä kertaa nuorista urheilijoista Vilma Pesu ja Amanda Yli-Futka pääsevät debytoimaan aikuisten tasolla. Norjassa järjestetään maailmancupin yhteydessä alle 23-vuotiaiden MM-kilpailut, joissa kärkiurheilijoillamme on realistiset mahdollisuudet tavoitella kirkkaimpia mitaleita, kertoo hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Tapani Partanen.

– Viime aikojen lämpimät säät aiheuttavat epävarmuutta kansainvälisessä kilpailukalenterissa. Etenkin Latviassa pidettävien EM-kilpailujen ja nuorten MM- sekä alle 17 v. EM-kilpailujen osalta muutokset ovat vielä mahdollisia.  Norjassa lumi ei kuitenkaan tule loppumaan kesken, jatkaa Partanen.

Suomen joukkue

Naiset (6): Maria Hoskari Rastiketut, Vilma Pesu Rajamäen Rykmentti, Satu Tuomisto Vaasan Suunnistajat, Heta Virtanen Suunta Jyväskylä, Sari Vääränen Kouvolan Suunnistajat, Amanda Yli-Futka MS Parma. Varalla: Nina Kärnä Sonkajärven Pahka.
Miehet (6): Niklas Ekström MS Parma, Wille Laitamäki MS Parma, Miska Tervala Rastivarsat, Eevert Toivonen Pirkkalan Hiihtäjät, Misa Tuomala Suunta Jyväskylä, Aapo Viippola Sonkajärven Pahka. Varalla: Tuomas Outinen Kymin Suunnistajat.

Norjan maailmancupin ohjelma
  • Pe 10.2. keskimatka
  • La 11.2. sprintti
  • Su 12.2. takaa-ajo