Suomi jäi mitalisijojen ulkopuolelle tarkkuussuunnistuksen MM-kisojen viestissä

Artikkelikuva: Antti Rusanen ankkuroi Suomen joukkueen Puolan MM-kilpailuissa. Kuva alkukesän EM-kilpailuista. Kuva: Timo Mikkola

Suomi sijoittui seitsemänneksi tarkkuussuunnistuksen MM-kilpailujen avausmatkana käydyssä viestissä keskiviikkona Puolan Jelenia Górassa.

Suomi on voittanut kaksi edellistä tarkkuussuunistuksen arvokisaviestiä, mutta keskiviikkona kolmikko Pinja Mäkinen, Petteri Hakala ja Antti Rusanen jäi erittäin tiukassa kilpailussa mitaleiden ulkopuolelle.

Kilpailun voitti Tsekki ennen Italiaa ja Slovakiaa.

Pinja Mäkinen selvisi osuudestaan virheittä, mutta Hakala ja Rusanen tekivät kumpikin yhden virheen. Erityisen harmittava oli Hakalan erehdys, kun hän leimasi kahdeksannen rastin vastauksen kolmannen rastin ruutuun.

– Harmittaa hävitä, sillä ainahan olisi mukavampi voittaa. Tämä oli erittäin tiukka kilpailu, jossa ei ollut varaa antaa yhtään etua toisille joukkueille, viimeistä osuutta vienyt Antti Rusanen tiivisti Suomen suorituksen.

Rusanen piti viestikilpailua vielä suhteellisen helppona, jonka vuoksi kärkijoukkueiden joukossa ei nähty suuria määriä virheitä. Suomalaisankkurin mukaan lounaisen Puolan kivinen ja jyrkänteinen maasto antaa kuitenkin mahdollisuuden vaativiin kisoihin ja tällaisia kilpailuja hän odottaa jatkossa.

– Maasto ja kartta ovat meillä hallussa jo esikisojen jäljiltä. Itse olen ainakin ihastunut kartoittajan tyyliin, joten olo on luottavainen ennen Tempoa. Huomenna lähdetään hakemaan voittoa. Suomen joukkueessa on ainakin kolme jäsentä, joilla on mahdollisuudet kultamitaliin, Rusanen tähyili torstaihin luottavaisena.

Parasarjassa Suomen joukkue Tuula Tjäder, Tuomo Markelin ja Pekka Seppä oli kilpailun kahdeksas. Mitalikolmikko oli Espanja, Ukraina ja Tšekki.

MM-kisat jatkuvat torstaina tempokilpailulla.

Tulokset tarkkuussuunnistuksen MM-kilpailujen viesti 20.7.2022 Jelenia Góra, Puola

Avoin sarja
1) Tsekki, 2) Italia, 3) Slovakia, 7) Suomi (Pinja Mäkinen, Petteri Hakala, Antti Rusanen)

Parasarja
1) Tsekki, 2) Espanja, 3) Ukraina, 8) Suomi (Tuula Tjäder, Tuomo Markelin, Pekka Seppä)