Pinja Mäkinen paras suomalainen tarkkuussuunnistuksen MM-tempokilpailussa

Artikkelikuva. Pinja Mäkinen tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailuissa Suomessa aiemmin kesällä.

Tarkkuussuunnistuksen MM-kilpailut jatkuivat torstaina Puolassa TempO-kilpailulla. Suomalaisten paras suoritus nähtiin Pinja Mäkiseltä, joka ylsi kisassa kymmenenneksi.

– Pystyin suoriutumaan aika hyvin omalla tasollani. Pari virhettä tuli, mutta oma vauhti ei olisi riittänyt puhtaallakaan mitaleille. Kisa oli aika lailla odotusten mukainen. Karsinnassa oli vähän isompiakin kivipaaseja, jotka ovat tyypillisiä näihin maastoihin. Tosin finaalissa isompia kiviä ei ollut, Mäkinen kertasi kilpailuaan ja päivän maastoa.

TempO-kilpailussa urheilijoiden suoritusajalla on suuri merkitys tuloksissa, joten ratkaisut pitää tehdä ripeästi.

– Parilla rastilla tunsin heti vastauksen jälkeen, että tämä taisi mennä väärin. Jos sellainen tunne on jo etukäteen päällä, pitäisi malttaa vielä hetki ennen vastaamista, päivän paras suomalainen kertoi.

Aamupäivän karsinnasta finaaliin selvisi Mäkisen lisäksi Petteri Hakala, joka oli 24:s. Mitalisuosikkeihin kuulunut Antti Rusanen teki karsinnassa pari nimeämisvirhettä, eikä suoritus riittänyt yllättäen karsinnasta finaaliin.

Toukokuun kotimaisissa EM-kilpailussa Suomi hallitsi kisoja huomattavasti paremmin, mutta Puolassa monet keskieurooppalaiset maat ovat nousseet haastamaan Pohjoismaita.

– Täällä ei olla ihan kotimaastoissa, mutta maailman taso on viime vuosina myös leventynyt, Mäkinen kertoo.

MM-kisojen päätösmatkana käydään kaksipäiväinen PreO, jossa kilpailijaa koetellaan kymmenillä rasteilla.

– Onnistumisen kannalta tärkeä on vain toistaa omaa suoritusmallia kaikilla osa-alueilla. Tehtävät eivät ole kovin vaikeita, mutta niitä on paljon, jolloin suorituksen hallinta nousee tärkeään osaan, Mäkinen ennakoi perjantain ja lauantain kisaa.

Tulokset tarkkuussuunnistuksen MM-kilpailujen TempO 21.7.2022, Jelenia Góra, Puola

1) Sondre Ruud Bråten NOR 311, 2) Ondrej Macek CZE 317, 3) Alessio Tenani ITA ja Pavel Ptacek CZE, 10) Pinja Mäkinen FIN 431, 24) Petteri Hakala FIN 517

Tapahtuman sivut
Tulokset