Antti Rusanen kärjessä tarkkuussuunnistuksen MM-kisojen normaalikilpailun ensimmäisen päivän jälkeen

Artikkelikuva: Natasza Figiel/WTOC2022

Antti Rusanen johtaa tarkkuussuunnistuksen MM-kilpailujen normaalikilpailun avointa sarjaa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen.

Rusanen selvitti 40 rastin radan käytännössä täydellisesti. Matkalle mahtui vain yksi virhe, mutta lähes kaikki kilpailijat tekivät samalla rastilla virheen, jolloin se ei vaikuttanut kilpailun kulkuun.

Rusasesta pisteen päässä on neljä urheilijaa ja kahden pisteen päässä kymmenen urheilijaa. Rusanen kutsui omaa perjantaipäiväänsä täysosumaksi.

– Hyvät on fiilikset. Tähän kisaan oli täysillä valmistauduttu, mutta tämä meni silti yli odotusten. Rata oli vaikea, mutta hieno. Siellä oli kiviä ja jyrkänteitä, joita sai tähystää korkeallekin. Välissä oli tiheikköä, joka peitti osan maastosta, Rusanen kuvaili.

Rusanen teki erinomaista jälkeä myös aikarasteilla, jotka ratkaisevat urheilijoiden sijoituksen mahdollisessa tasapistetilanteessa. Suomalainen oli kärkikymmeniköstä nopein.

– Huomenna pitää vain jatkaa tasavarmaa suorittamista, Rusanen ennakoi lauantaita.

Muista suomalaisista Pinja Mäkinen ylsi avauspäivänä kärkikymmenikköön. Hän on yhdeksäntenä kahden pisteen päässä Rusasesta.

Parasarjassa Pekka Seppä pitää ensimmäisen päivän jälkeen seitsemättä sijaa. Sarjaa johtaa Ruotsin Michael Johansson.

Normaalikilpailu ratkeaa lauantaina toisen kisapäivän jälkeen.

Tarkkuussuunnistuksen MM-kilpailujen normaalikilpailu, 1. kisapäivä 22.7.2022

Avoin sarja

1) Antti Rusanen FIN 39 pistettä, 2) Marit Wiksell SWE 38, 3) Jan Furucz SVK 38, 4) Bjarne Friedrich GER 38, 5) Daniel Locker CZE 38, 9) Pinja Mäkinen FIN 37, 17) Sami Hyvönen FIN 36, 25) Petteri Hakala FIN 35, 45) Ari Uotila FIN 34, 67) Martti Inkinen FIN 31

Parasarja

1) Michael Johansson SWE 35 pistettä, 2) Vladyslav Vovk UKR 34, 3) Alejandro Aguilar Lara ESP 33, 4) Jana Kostova CZE 33, 5) Serhii Bielanenko UKR 33, 7) Pekka Seppä FIN 30, 18) Tuomo Markelin FIN 26, 30) Tuula Tjäder FIN 22, 36) Ken Gammelgård FIN 15

Tapahtuman sivut
Tulokset