Antti Rusaselle MM-hopeaa tarkkuussuunnistuksen normaalikilpailussa

Artikkelin kuva toukokuun EM-kilpailuista. Kuva: Timo Mikkola

Antti Rusanen otti hopeaa tarkkuussuunnistuksen MM-kilpailujen päätösmatkalta Puolan Jelenia Górassa. Avoimessa sarjassa kärkipaikalta toiseen päivään lähtenyt suomalainen teki lauantaina yhden virheen ja päätyi tasapisteisiin Slovakian Jan Furuczin ja Saksan Bjarne Friedrichin kanssa. Tasapisteissä keskinäisen järjestyksen ratkaisee paremmuus aikarasteilla, jossa slovakialainen oli nopeampi. Hopean Rusanen varmisti saksalaista paremmilla aikarastisuorituksilla.

– Tarkkuussuunnistuksessa olen voittanut kaiken muun mahdollisen paitsi normaalikilpailun, ja se on vieläkin voittamatta. Alkuun vähän harmitti, mutta kyllä mitali on aina kovan työn takana ja täytyy olla tyytyväinen. Onnistuin tekemään molempina päivinä hallitut suoritukset ja pystyin hallitsemaan myös ajankäytön, Rusanen kertoi.

Kilpailun voittaja teki täydellistä työtä lauantaina ja nousi tasapisteisiin Rusasen kanssa. Slovakki oli nopeampi myös aikarasteilla ja nousi aikarastien kokonaisajoissa suomalaisen ohitse ja kultaan.

– Virhe tuli rastilla, jossa katsottiin ylärinteeseen puron mutkaa. Yksikään lipuista ei ollut oikeassa paikassa, mutta valitsin silti yhden lipun oikeaksi vastaukseksi ja virhe tuli siinä, Rusanen kertasi virhettään.

Rusasen hopea avasi Suomen mitalitilin kisoissa viime hetkillä.

– Suomalaisnäkökulmasta tuli pelastettua kisat. Meillä on ollut tapana kerätä mitaleita, joten siinä mielessä ihan hyvä päätös. Oma ura jatkuu ja normaalikilpailu kiinnostaisi voittaa. Seuraava mahdollisuus on ensi kesänä rajan takana, Rusanen viittasi ensi vuoden Tšekin MM-kisoihin.

Yhdeksänneltä sijalta toiseen päivään startannut Pinja Mäkinen nosti sijoitustaan avoimessa sarjassa seitsemänneksi. Mäkinen jäi kahden pisteen päähän kärkikolmikosta. Sami Hyvönen oli 16:s ja Petteri Hakala 20:s.

Parasarjassa Pekka Seppä oli kilpailun seitsemäs. Hän jäi ruotsalaisvoittaja Michael Johanssonille kuusi pistettä. Tuomo Markelin oli 17:s.

Tulokset tarkkuussuunnistuksen MM-kilpailujen normaalikilpailu, kahden päivän yhteistulokset 23.7.2022 

Tasapisteissä keskinäinen järjestys määräytyy aikarastien perusteella

Avoin sarja 

1) Jan Furucz SVK 71, 2) Antti Rusanen FIN 71, 3) Bjarne Friedrich GER 71, 4) Marcello Lambertini ITA 70, 5) Maciej Urbaniak POL 70, 7) Pinja Mäkinen FIN 69, 16) Sami Hyvönen FIN 68, 20) Petteri Hakala FIN 67, 54) Ari Uotila FIN 62, 71) Martti Inkinen 59

Parasarja 

1) Michael Johansson SWE 64, 2) Vladyslav Vovk UKR 63, 3) Jana Kostova CZE 61, 4) Ola Jansson SWE 59, 5) Alejandro Aguilar Lara ESP 58, 7) Pekka Seppä FIN 58, 17) Tuomo Markelin FIN 50, 29) Tuula Tjäder FIN 43, 31) Ken Gammelgård FIN 42

Tulossivu: https://o-adventure.cz/preorr.php?res=wtoc22&co=8Kisasivut: http://wtoc2021.pl/