Miika Kirmula seitsemäs MM-keskimatkalla

Suunnistuksen MM-kisat jatkuivat Tšekin Smržovkassa keskimatkan kilpailulla. Rankka keskimatkan kilpailupäivä aloitettiin aamupäivän karsintakilpailulla, josta kaikki suomalaissuunnistajat selvittivät tiensä illan finaaliin.

Finaalissa maasto oli odotetun vaativaa sekä fyysisesti että suunnistusteknisesti. Radat tarjosivat runsaasti tarkkoja rastipisteitä kivikkoisissa, kallioisissa sekä paikoin tiheissä isoissa rinteissä.

Miesten kilpailussa Sveitsin Matias Kyburz onnistui suunnistuksessaan sujuvasti ilman isompia virheitä ja otti kultaa yli puolen minuutin erolla. Kultamitali oli Kyburzille hänen uransa toinen MM-keskimatkalta.  Hopealle suunnisti Ruotsin Gustav Bergman ja pronssille kisan suurimpiin yllättäjiin lukeutunut Ukrainan Ruslan Glibov.

Suomen Miika Kirmula onnistui rankassa kilpailussa seitsemänneksi. Kirmulalla radan alkuosassa tuli muutama ylimääräinen mutka, ja kaksi minuuttia takaa lähtenyt Gustav Bergman otti Kirmulan kiinni. Radan loppuosa kulki vauhdikkaasti Bergmanin kanssa kisatessa.

– Näin vaikealla radalla oma taktinen osaaminen ei vain tuntunut tänään riittävän. Mutta fyysinen vire tuntui hyvältä, ja loppua kohden se jopa parani, kuvaili hopeamies Bergmanin loppukirissä jättänyt Miika Kirmula.

Elias Kuukan (24.) ja Olli Ojanahon (26.) suorituksia sävytti yksi isompi virhe vaikeassa rastinotossa.

Naisten kilpailussa Ruotsin Tove Alexandersson otti jo kisojen toisen MM-kultansa, ja Alexandersson suunnisti ylivoimaiseen yli kahden minuutin voittoon. Himmeimpiä mitaleita juhlivat nuoret suunnistajattaret, kun hopeaa otti Norjan Andrine Benjaminsen ja pronssia Sveitsin Simona Aebersold.

Amy Nymalm

Suomalaisnaisten suoritukset eivät riittäneet kisan kymppijoukkoon, mutta MM-kisojen ensikertalainen Amy Nymalm teki hyvän suorituksen, ja oli parhaana suomalaisena 14:s.

– Aloitin samalla tavalla kuin karsinnassa, varman päälle ja rauhallisesti. Silti siihen tuli muutama virhe, mutta monta hyvääkin rastiväliä myös. Kisa otti tänään fyysisesti kaiken mahdollisen, mutta sain loppuun vielä kiristettyä vauhtia, ja tähän voi olla ihan tyytyväinen, kuvaili Nymalm ensimmäistä aikuisten MM-kisaansa.

Päävalmentaja Fredric Portin totesi kisan olleen erityisen vaativan jopa MM-tason radaksi.

– Kisaradat olivat äärimmäisen vaativia, emmekä selvästi olleet joukkueena siihen riittävän valmiita. Mutta Miikalta tuo oli hieno sijoitus, ja naisissa Amylta erityisen ilahduttava arvokisadebyytti, summasi päävalmentaja Portin.

MM-kisat jatkuvat välipäivän jälkeen torstaina viestikilpailulla.

Tulokset – Suunnistuksen MM-keskimatka 6.7.2021, Smržovka, Tšekki

Miehet: 1) Matthias Kyburz SUI 39.31, 2) Gustav Bergman SWE 40.11, 3) Ruslan Glibov UKR 40.18, 4) Lucas Basset FRA 41.36, 5) Kasper Harlem Fosser NOR 41.38, 6) Eskil Kinneberg NOR 41.40, 7) Miika Kirmula FIN 41.59, … 24) Elias Kuukka FIN 48.41, 26) Olli Ojanaho FIN 48.59
>> Kartta ja gps-seuranta

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 38.12, 2) Andrine Benjaminsen NOR 40.33, 3) Simona Aebersold SUI 41.33, 4) Kamilla Steiwer NOR 41.35, 5) Sara Hagström SWE 41.46, 6) Lisa Risby SWE 42.10, … 14) Amy Nymalm FIN 46.01, 15) Venla Harju FIN 46.18, 19) Marika Teini FIN 47.13, 24) Lotta Karhola FIN 49.09
>> Kartta ja gps-seuranta

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail