Suomi seitsemäs MM-sprinttiviestissä

Suunnistuksen MM-kisojen toisena päivänä kilpailtiin sprinttiviestissä. Kilpailun areenana toimi virallinen kisakaupunki Doksy. Suomi sijoittui viestissä seitsemänneksi 2.55 voittajajoukkuetta perässä. Joukkueessa juoksi jo EM-kisoista tuttu nelikko Veera Klemettinen, Akseli Ruohola, Aleksi Niemi ja ankkurina Maija Sianoja.

Ruotsi jatkoi voittokulkuaan joukkueella Tove Alexandersson, Emil Svensk, Gustav Bergman, Sara Hagström. Alexandersson karkasi odotetusti jo avauksessa ja Ruotsin joukkue hallitsi kärkipaikkaa loppuun asti. Voittomarginaali oli lopulta 26 sekuntia. Hopealle nousi Norja Kasper Harlem Fosserin ja ankkuri Andrine Benjaminsenin huikeiden vetojen siivittämänä. Pronssille suunnisti Sveitsi.

Aleksi Niemi

Suomen joukkueen aloittaja Klemettinen oli vielä ennen loppulenkkiä kolmantena 44 sekuntia kärjen perässä. Vaihdossa Suomen joukkue oli ensimmäisen osuuden jälkeen seitsemäntenä 1.12 kärjen jälkeen. Toisella osuudella Ruohola saapui vaihtoon kuudennella sijalla, lähettäen Niemen matkaan 1.51 kärkeä perässä. Niemi säilytti osuudellaan kuudennen sijan ja vaihtoi 1.41 kärjestä. Tanskan ankkurin Maja Almin kanssa samaan aikaan startannut Sianoja joutui taipumaan, ja toi Suomen joukkueen maaliin seitsemäntenä 2.55 voittajia perässä.

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Fredric Portin totesi viestin toteutuneen joukkueelta hyvin, mutta tällä kertaa löytyi parempia joukkueita.

– Erityisesti Aleksi teki todella hyvän juoksun ja piti meidät mukana taistelussa. Tällä kertaa Maijan vauhti ei vain riittänyt taistelemaan paremmista sijoituksista, Portin tiivistää.

MM-kilpailut jatkuvat välipäivän jälkeen tiistaina 6.7. keskimatkan kilpailuilla.