Kouluttajahaku ohjaajakoulutukseen ja valmentajakoulutukseen (taso 1)

Suomen Suunnistusliitto hakee kouluttajia ohjaajakoulutukseen ja valmentajakoulutukseen (taso1)

Suunnistusliitto uudistaa ohjaaja- ja valmentajakoulutuskokonaisuutta ja hakee nyt uusia kouluttajia toteuttamaan käytännön koulutuspäiviä omassa tai muissa seuroissa.


Ohjaajakoulutus

Suunnistusseuroille järjestetään vuosittain useita alle 12-vuotiaiden lasten ohjaajille suunnattuja Nuori Suunta -ohjaajakoulutuksia. Koulutuksia järjestetään seurojen tai alueiden tilauksesta tilaajan järjestämissä tiloissa ja olosuhteissa. Koulutukset ovat avoimia eri seurojen osallistujille ja ne ovat tarkoitettu uusille seuraohjaajille sekä vanhemmille, jotka haluavat tutustua lajiin.

Koulutusuudistuksen myötä ohjaajakoulutuskokonaisuutta on hieman supistettu. Kontaktiopetuksen osuus on jatkossa kaksi päivää tai 16h kokonaisuus jaettu useampaan osaan, mikäli koulutus halutaan toteuttaa esim. seurakouluttajan toimesta osin arki-iltoina. Ohjaajakoulutukseen kuuluu kontaktiopetuksen lisäksi digitaalisen ohjaajan oppaan ja opetusvideoiden itseopiskelu sekä pienet ennakko- ja välitehtävät. Kokonaisuus on laajuudeltaan aiemman 50h sijaan nyt noin 20h.

Suunnistusliitto hakee nyt uusiutuvaan koulutukseen uutta kouluttajatiimiä. Myös aiemmin kouluttajina toimivat voivat hakea mukaan uudestaan. Kouluttaja voi toimia seurakouluttajana omassa seurassa järjestäen avoimia koulutustilaisuuksia tai matkustusvalmiina tilauskouluttajana. Koulutukset ajoittuvat pääosin viikonloppuihin, mutta erilaiset räätälöinnit ovat mahdollisia, mikäli osallistujat tulevat lähialueelta. Koulutusten pitämisestä sovitaan aina erikseen.

Valmentajakoulutus (taso1)

Vuoden 2021 aikana päivitetään myös valmentajakoulutuksen taso 1 kokonaisuus ”Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa” ja tällekin koulutukselle on haussa uusi kouluttajatiimi. Koulutuksen materiaalia uudistetaan ja toteutustapaan tulee muutama vaihtoehto. Kontaktiopetuksen määrä säilyy kuitenkin ennallaan, mikä on tärkeää käytännön osaamisen kannalta. Myös tässä kokonaisuudessa aiemmin kouluttajina toimivat voivat hakea mukaan sitoutuen samalla toteuttamaan koulutuksen päivitystä.

Haku

Odotamme kouluttajalta kokemusta kouluttamisesta, suunnistuksen lajituntemusta sekä ymmärrystä lasten ja nuorten seuratoiminnasta. Osaamisvaatimuksena kouluttajalle on vähintään tason 1 valmentajakoulutus tai osoittaa vastaavat tiedot ja taidot muutoin hankittuina. Kouluttajana olet vastuuntuntoinen, yhteistyökykyinen, innostava ja sosiaalinen. Haluat oppia ja kehittyä kouluttajana sekä sitoudut yhteisiin toimintatapoihin. Kouluttajatiimin jäsenenä olet aktiivinen ja osallistut kouluttajien yhteisiin tapaamisiin ja koulutuksiin. Uuden kouluttajaverkoston tapaaminen ja perehdytys järjestetään ensisijaisesti lauantaina 20.3. Teams-kokouksena.

Kouluttajana saat laajan ja monipuolisen kuvan suunnistusseurojen toiminnasta. Kouluttajana pääset työskentelemään erilaisten seurojen ja monien seuraohjaajien ja -valmentajien parissa. Kouluttaminen on monipuolista ja antaa myös paljon kouluttajalle itselleen. Kouluttaja saa koulutuksen tehtävään sekä innostavan kouluttajatiimin tuen ympärilleen. Koulutuksista maksetaan korvaus.

Hae tehtävään hakulomakkeella ja kerro, miksi sinä olisit hyvä kouluttaja.

Hakuaika päättyy 10.2.2020.

Hakulomake

 

Lisätietoa Nuori Suunta uudistuksista

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail