INOV-8-liiga käynnistyy FinnSpringistä

Nuorten 16-20-vuotiaiden kilpailusarja, INOV-8-liiga, käynnistyy Paimiossa pääsiäislauantain FinnSpringissä. Kevätkauden osakilpailut juostaan nuorten näyttökisoissa ja loppukesällä pisteitä kerätään mm. Fin5-viikolla ja heinäkuun lopussa INOV-8-liigalauantain kisatapahtumissa eri puolilla Suomea. Elokuun 25. päivä juostava finaali huipentaa liigan ja kokonaiskilpailun sarjavoittajat palkitaan Suunnistussäätiön harjoitusstipendeillä. Toisesta ja kolmannesta sijasta on luvassa palkinnoksi INOV-8-kengät.

FinnSpringissä on mukana sarjojen kärkisuunnistajat ja yhteensä liigasarjoissa on yli 430 osallistujaa. Suurin sarja tyttöjen D 16 E, jossa viivalla on yli 90 kilpailijaa. Jokaisessa sarjassa voittaja saa osakilpailuvoitosta 30 pistettä ja viimeisen pisteen saa kilpailussa 27. sijoittunut kilpailija. Seurakilpailussa jokaisesta sarjasta huomioidaan seuran kolme parasta pisteille yltänyttä urheilijaa.

INOV-8-liigan sivut

FinnSpring-kilpailun sivut