Kevään 2019 lasten ja nuorten ratojen laatiminen -koulutukset

Lapsille ja nuorille järjestettyjen harjoitusten ja kilpailujen laatu on harrastuksen jatkumisen kannalta hyvin tärkeää. Hyvin järjestetyt ja turvallisiksi koetut harjoitukset ja kilpailut synnyttävät positiivisia kokemuksia, innostavat oppimaan lisää ja jatkamaan harrastuksessa.

Lasten ja nuorten ratojen laatiminen -koulutuksia yhteistyössä alueiden kanssa

Lasten ja nuorten ratojen laatiminen -koulutuksia järjestetään usealla alueella kevään 2019 aikana. Ensimmäiset koulutukset pidetään maaliskuun alussa.

Tutustu koulutustarjontaan ja ilmoittaudu mukaan aluekohtaista ilmoittautumislinkkiä käyttäen.

Koulutukset on suunnattu seuraharjoitusten ja -kilpailujen, lasten sarjakilpailujen, aluekilpailujen ja kansallisten kilpailujen lasten ja nuorten ratojen laatijoille sekä henkilöille, jotka vastaavat kilpailuissa lapsille ja nuorille suunnatuista palveluista. Toivomme, että myös kilpailun johto ja valvoja osallistuvat koulutukseen. Koulutus soveltuu myös kuntosuunnistuksen järjestäjille.

Koulutuksen kesto on 3 tuntia ja sisältö painottuu ratojen laadintaan. Alueiden kanssa yhteistyössä järjestetyt koulutukset ovat osallistujille maksuttomia.

Tähtimerkintä – osoitus kilpailunjärjestäjän paneutumisesta lasten ratoihin

Suunnistusliiton IRMA-palvelussa lisätään tähtimerkintä niille kilpailuille, joissa lasten ratojen ratamestari on käynyt lasten ja nuorten ratojen laatiminen -koulutuksen kuluvan tai kahden edeltäneen vuoden aikana. Kilpailun johtajia pyydetään ilmoittamaan lasten ratojen ratamestarin kouluttautumisesta sähköpostitse: irma(a)suunnistusliitto.fi. Tähtimerkki velvoittaa järjestäjää, ja samalla osoittaa kilpailijoille järjestäjän paneutuneen lasten kilpailun toteuttamiseen.