Vöyrin urheilulukiossa voit yhdistää urheilun ja opiskelun sujuvasti

Vöyrin urheilulukio sijaitsee fyysisesti Norrvallassa, Vöyrintie 305, Vöyrillä. Koulun lähituntumasta löytyy laadukkaita, pohjalaisittain yllättäviäkin korkeuseroja sisältäviä suunnistusmaastoja, joissa on järjestetty mm. SM-kilpailuja. Sisäharjoitteluun löytyvät toimivat olosuhteet niin koulusta kuin puolentunnin ajomatkan päästä, jolloin hyödynnettävissä ovat myös Botniahalli ja Vaasan uimahalli. Suunnistajat käyvät talviaikaan yleensä kerran viikossa Botniahallissa.

Vöyrin urheilulukiossa ovat ohjatut harjoitukset tiistai- ja torstai- ja perjantaiaamuisin sekä maanantai- ja keskiviikkoiltapäivisin. Harjoituksista on suunnistusta viikoittain 1-3 kertaa. Aamuharjoituksista on kaksi lajien kaikkien lajien yhteisiä lihaskuntotreenejä. Omatoimiseen harjoitteluun urheilija voi hyödyntämään niin koulun kuntosalia, koulun lähimaaston juoksu/hiihtoratoja kuin uimahallia. Kesäisin on käytössä rullahiihtorata.

Koulun opinto-ohjaaja auttaa lukujärjestyksen laatimisessa ja siinä huomioidaan mahdollisuuksien mukaan urheilijan kilpailukalenteri ja harjoitusohjelma. Urheilijat voivat kerätä urheilusta jopa 21 kurssia ja lukion voi suorittaa oman opintosuunnitelman mukaan kolmesta neljään vuoteen.

Suomenkielisille urheilijoille järjestetään koulun puolesta alkuvaiheessa omana ryhmänä ruotsin kielen opetusta ja he saavat pitää sanakirjaa kokeissa mukana ja käyttää tarvittaessa myös suomen kieltä koetilanteessakin. Näin taataan sujuva alku ruotsin kielen opiskelulle varsinaisen lukio-opiskelun ohella.

Vöyrin urheilulukiossa suunnistusvalmennukseen saat tukea niin koulun suunnistusvalmentajalta kuin koulussa työskentelevältä FSO:n suunnistusvalmentajalta. Voimatreeniharjoituksissa on mukana koulun voimavalmentaja. Urheilijan on mahdollista osallistua myös eri lajiryhmien harjoituksiin sovittaessa. Usein suunnistajat osallistuvat vaihtelevasti niin yleisurheilijoiden kuin hiihtäjien harjoituksiin. Näin esim. juoksutekniikkaan saadaan hyödynnettyä juoksuspesialistien ammattitietämystä.

Urheilijat asuvat asuntolassa, joka sijaitsee Vöyrin keskustassa. Sieltä on matkaa lukiolle 3 km, jonka opiskelijat joko pyöräilevät tai kulkevat autolla. Kovina pakkaspäivinä lukion puolesta järjestetään bussikuljetus aamutreenien jälkeen asuntolasta kouluun ja iltapäivällä takaisin. Pohjanmaalla asuvat urheilijat tulevat Vöyrille yleensä joko sunnuntai-iltana tai maanantaiaamuna ja lähtevät perjantai-iltapäivällä kotiin. Kauempaa tulevat voivat asua halutessaan Vöyrillä myös viikonloppuisin. Maanantaiaamusta perjantaiaamuun asuntolassa asuvat syövät aamupalan ja päivällisen asuntolan lähellä olevassa ruokalassa, jossa on keittäjä heitä varten. Maittava lounas nautitaan lukiolla. Ilta- ja välipaloista urheilijat huolehtivat itse. Viikonloppuisin asuntolassa asuvat huolehtivat ruokailuistaan itse. Asuntolassa on hyvin varusteltu yhteiskeittiö sekä vaatehuoltotilat pyykki- ja kuivausrumpuineen. Kustannukset asumisen ja ruokailujen osalta ovat edulliset ja nuoren on mahdollista saada Kelalta tukea täytettyään 18 vuotta.

Koululla on terveydenhoitaja saatavilla ja koulun urheilijat kuuluvat Vaasan seudun urheiluakatemian piiriin ja sitä kautta heidän on mahdollista saada lääkäri-, fysioterapia ja ravitsemushuolto

Ota rohkeasti yhteyttä ja tule tutustumaan kouluumme tulevana opiskelupaikkasi!

Terveisin,

Mikael Bäck                                            Maritta Nurmi

suunnistusvalmentaja,                         FSO:n suunnistusvalmentaja

puh. 050-3580685                                 puh. 050-3259920

email:mikael.back(at)edu.vora.fi        email:maritta.nurmi(at)idrott.fi

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail