Pyöräsuunnistuksen SM-sprintin H21-sarjan mitätöinti jää voimaan

Pyöräsuunnistuksen WRE-osakilpailun ja SM-sprinttikilpailun H21-sarja mitätöitiin juryn päätöksellä kartasta puuttuneen ajouran vuoksi.

Asiasta tehtiin Suunnistuksen lajisääntöjen mukainen valitus liiton sääntäryhmälle.

Koska kyseessä oli WRE-osakilpailu, joka lajisääntöjemme mukaan on kansainvälinen arvokilpailu, niin siinä noudatetaan IOF:n sääntöjä. Tällöin Suunnistusliiton sääntöryhmällä ei ole tehtävää asian käsittelyssä, eikä sille voi siis valittaa asiassa.

Suunnistusliiton sääntöryhmä ei siis käsittele edellä mainitusta syystä valitusta.

Kansainvälisissä kilpailuissa juryn päätös on lopullinen.

Kansainvälisten sääntöjen mukaan lajiliitto voi valittaa IOF:ään juryn päätöksestä vain mikäli se katsoo, että juryn työskentelyssä on tapahtunut vakavia muotovirheitä. Suunnistusliitto katsoo, ettei sillä ole aihetta valittaa juryn päätöksestä IOF:ään.