Otto Kaariolle pronssia nuorten MM-sprintistä

Nuorten MM-kisat Unkarissa jatkuivat tiistaina sprintillä. Nopeavauhtinen mutta vaativa rata teki kisasta sekuntitaistelua.

Otto Kaario vastasi päivän kovimmasta suomalaisonnistumisesta upeasti, ottaen sprintin MM-pronssia Kecskemétin kaduilla. Unkarin MM-kisat ovat Kaariolle ensimmäiset suunnistuksen arvokisat. Taistelu mitaleista oli tiukkaa, sillä Kaario jakoi kolmannen sijan eilispäivän voittajan, norjalaisen Kasper Fosserin kanssa, hopea jäi sekunnin päähän ja nelossija hengitti niskaan kolmen sekunnin päässä. Nopeimmin tiensä maaliin 4,1 kilometrin radalta selvitti Saksan Colin Kolbe ja hopealle suunnisti Iso-Britannian Matthew Fellbaum.

Otto Kaario voitti pronssia nuorten MM-kisojen Sprinttimatkalta. Kuva: Donatas Lazauskas

-Tosi hyvä fiilis oli. Pieniä juttuja siellä täällä, mutta kokonaisuutena oli tosi hyvä suoritus. Onneksi maalissa oli vain parikymmentä minuuttia odottelua. Ei olisi ehkä pidempään jaksanut jännittää, Kaario kertoi suorituksestaan mitalin varmistuttua.

Kaario on tehnyt pitkäjänteisesti töitä kohti tätä päivää erityisesti sprintin osalta. Ensimmäisistä arvokisoista mitalin voittaminen on kova suoritus ja määrätietoisen työn tulos.

-Olen ollut innoissani että vihdoinkin pääsen näyttämään näissä kansainvälisissä kisoissa. Pientä painetta on aina kun on asettanut itselleen kovat tavoitteet, mutta se on hyvä vaan, kertoo Kaario, joka oli asettanut ennakkoluulottomasti tavoitteekseen mitalin sprintistä.

Kaarion suoritus aiheutti erityistä ylpeyttä ja iloa myös nuorten maajoukkueen valmentajalle Antti Örnille, sillä sprintistä mitalin voittaminen on ollut suomalaisille vaikeaa.  Sprinttiin erikoistuneiden urheilijoiden määrä on myös jatkuvasti kasvussa.

-Se vauhti mitä tuolla mennään tällä hetkellä, on todella hurja. Nämä mitalistit on kovan luokan juoksijoita  ja tekevät hyvin paljon työtä sprintin tekniikan eteen. Otto on selkeästi eniten panostanut sprinttiin tästä meidän porukasta. Monella suunnistajalla sprinttipanostus on vähäisempää ja ei näissä karkeloissa enää silloin pärjätä. Oton juoksu oli kyllä mieletön, Örn kuvailee Kaarion suorituksen tasoa.

Naisten kisassa nähtiin tutut naamat podiumilla, kun Simona Aebersold otti kisoista toisen kultamitalinsa ylivoimaaseen tyyliinsä 26 sekunnin erolla seuraavaan. Tereza Janosikova kirkasti pitkän matkan pronssin hopeiseksi ja kolmanneksi suunnisti Unkarin Csilla Gardonyi. Päivän parhaana suomalaisena yhdeksänneksi sijoittui Veera Klemettinen. Sekä Kaario että Klemettinen edustavat seuratasolla Suunta Jyväskylää.

Useammallakin suomalaisella olisi ollut tänään vauhdin puolesta saumat huomattavasti parempiin suorituksiin, mutta taidollisen puolen haasteet tulivat vastaan nopeavauhtisessa kisassa.

Kilpailut jatkuvat välipäivän jälkeen torstaina keskimatkan karsinnalla.

Järjestäjien kisasivut

Suunnistuksen nuorten MM-kisat, Unkari, Kecskemét

Sprintti

Naiset: 1) Simona Aebersold SUI 15.35, 2) Tereza Janosikova ZCE 16.01, 3) Csilla Gardonyi HUN 16.37, 4) Florence Hanauer FRA 16.40, 5) Vilma von Krusenstierna SWE 16.46, 6) Emma Waddington CAN 16.53, 9) Veera Klemettinen FIN 17.15, 16) Anu Tuomisto FIN 17.34, 19) Amy Nymalm FIN 17.45, 21) Jasmiina Rantala FIN 17.55, 31) Maria Määttänen FIN 18.14, 40) Anni Haanpää FIN 18.35

Miehet: 1) Colin Kolbe GER 15.48, 2) Matthew Fellbaum GBR 15.56, 3) Otto Kaario FIN ja Kasper Fosser NOR 15.57, 5) Jesper Svensk SWE 16.00, 6) Simon Imark SWE 16.13, 20) Tuomas Heikkilä FIN 16.40, 34) Akseli Ruohola FIN 17.10, 42) Teemu Oksanen FIN 17.24, 43) Mikko Eerola FIN 17.26, 46) Leo Matinheikki FIN 17.28

*Artikkelia täydennetty kommenteilla 10.7.