Lajisääntömuutos liittyen rautatien ylittämiseen

Lajisääntöihin on tehty muutos koskien rautatien ylittämistä.

Päivitetyn lajisäännön 3.61 f) mukaan rautatien saa ylittää samassa tasossa ainoastaan ylittämiseen tarkoitetuissa kohdissa eli tasoristeyksissä. Lisäksi ylittäminen on mahdollista kohdissa, joihin järjestäjä on mahdollisesti erikseen hankkinut luvan. Tällaiset luvalla sallitut kohdat tulee kertoa kilpailuohjeissa ja merkitä sekä karttaan että maastoon.

Lajisääntö koskee kaikentasoisia rautateitä. Rautatielaki säätää rautatien ylittämisestä tällä tavoin kaikenlaisilla rautatieosuuksilla.

Kun maastossa on rautatie, järjestäjien on harjoituksissa, koululaistapahtumissa, kuntorasteilla ja kilpailuissa hyvä mainita uudesta lajisäännöstä ohjeissaan, jotta suunnistajat ovat tietoisia asiasta. Kyse on suunnistajien turvallisuudesta.

Ajantasaiset lajisäännöt.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail