Suunnistuskartan kuvausohjeen ISOM2017:n OCAD-tiedostot julkaistu

Suunnistuskartan uuteen kuvausohjeeseen (ISOM2017) liittyvät materiaalit löytyvät kaikki kootusti karttatoiminnan sivulta.

Ohjepakettiin kuuluvat viralliset kartan kuvausohjeet englannin- ja suomenkielisinä sekä ohjeiden tiivistelmä. OCAD-käyttäjille on ladattavissa Suunnistusliiton karttatoiminnan viimeistelemä symbolitiedosto sekä aputiedosto vanhojen karttojen muuntamiseen.

ISOM2017-kuvausohje on voimassa kaikilla suunnistuskartoilla tästä vuodesta alkaen. Suomessa järjestettävät viralliset suunnistuskilpailut käydään voimassa olevan ISOM2017-ohjeen mukaisilla kartoilla heti kevään ensimmäisistä kilpailuista alkaen. Kaikkien suunnistajien on syytä tutustua ainakin muuttuneisiin karttamerkkeihin. Myös kielletyn alueen karttamerkki sekä viljellyn pellon kuvaustapa (kielletty alue / sallittu alue) on tarpeellista omaksua kaikkien lajin harrastajien.