Rastilippu-palvelun pilotit herättävät kiinnostusta

Rastilippu-palvelun ensimmäiset pilotit on toteutettu Tampereella ja huomenna on vuorossa vielä neljäs pilotti Keski-Tampereen Sprinttiviikolla. Lisää pilotteja on tulossa, järjestäjinä mm. Hyvinkään Rasti, Kouvolan Suunnistajat ja Espoon Akilles. Seurat informoivat omilla sivuillaan, minkälaisena pilotti toteutuu ja missä tapahtumassa. Pilottien toteutusaikataulut ja toteutustavat riippuvat kehitystoimien aikatauluista.

Kiitos jo tässä vaiheessa pilotteja toteuttaville seuroille. Sekä osallistujien kokemukset että seuran käytänteiden testaaminen ovat arvokkaita asioita.

Uudenlainen kirjautumistapa

Rastilippu-palveluun voi tutustua jo nyt osoitteessa www.rastilippu.fi. Halutessasi voit luoda profiilin (tilin) palveluun.  Mikäli olet jo aiemmin luonnut profiilin Suomisportiin, toimii sama profiili myös Rastilippu-palvelussa. Ja päinvastoin.

Lue lisää Rastilippu-palvelun ohjeita suunnistajalle.

Huomaathan, että sekä Rastilippu-palveluun että Suomisport-palveluun kirjaudutaan joka kerta kertakäyttöisellä koodilla / linkillä. Jos syötät palveluun puhelinnumerosi, saat tekstiviestillä kertakäyttöisen koodin, jonka syötät palvelun ruutuun. Mikäli syötät palvelun kenttään sähköpostiosoitteesi, saat sähköpostiisi 10 minuuttia toimivan kertakäyttöisen sähköpostilinkin. Huomaa, että viesti voi joutua roskakoriin.

Suunnistaja ei tarvitse Rastilipun kirjautumiseen salasanaa. Kertakäyttöinen koodi / linkki on vahva kirjautumistapa, joilla todennetaan käyttäjä oikeaksi henkilöksi.

Kaikkien seurojen kuntorastitapahtumat Rastilippu-palveluun

Rastilippu-palvelun kehitystyö on hyvässä vauhdissa. Tulemme uutisoimaan ja informoimaan seuroja tammikuun lopulla, kun seurakäyttäjien luominen aloitetaan.

Seurat pääsevät syöttämään vuoden 2018 kuntorastitapahtumia Rastilippu-palveluun helmikuun aikana. Seurojen pääkäyttäjät saavat ohjeet tapahtumien luomiseen.

Aiempina vuosina käytössä ollut Kuntorastikalenteri on poistunut käytöstä.

Kaikkien seurojen toivotaan vievän kuntorastitapahtumat Rastilippu-palveluun. Palveluun on helppo viedä myös yksittäisiä tapahtumia ja saada tapahtuma sitä kautta kuntoilijoiden tietoisuuteen. Esimerkiksi suunnistuskilpailujen yhteydessä järjestettävät avoimet sarjat ja niiden ilmoittautuminen kannattaa viedä Rastilippu-palveluun.

Rastilippu-palvelua markkinoidaan tehokkaasti kevään aikana ja kaikki seurat tulevat hyötymään markkinoinnista.

Rastilippu-palvelun käyttöönotto seurassa

Kuntorasteilla käyvät suunnistajat odottavat Rastilippu-palvelua, jotta he voivat ilmoittautua tapahtumaan ennakkoon ja maksaa osallistumisensa palvelua käyttäen. Palvelu helpottaa myös seuran käytänteitä ilmoittautumiseen, maksamiseen, tulosten julkaisuun ja tilastointiin liittyen.

Seurat voivat ottaa Rastilippu-palvelun kaikki toiminnot käyttöön (ilmoittautuminen ja maksaminen, tulosten julkaiseminen) maaliskuussa 2018.

Seurojen käyttöönoton ohjeet täydentyvät tammikuun aikana. Ensimmäiset käyttöönoton ohjeet seuralle löytyvät joulukuun alussa julkaistusta Harrastesuunnistuksen uutiskirjeestä. Katso myös Rastilipun esittely ja Usein kysytyt kysymykset.

Seurojen koulutukset

Rastilipun esittelyyn ja käyttöönottoon voi tilata koulutuksen, joka on seuralle ilmainen. Koulutuksen tilaaja vastaa tilavarauksista ja -kustannuksista.

Alustavia koulutuskyselyjä on tullut jo useampia. Seurojen kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä ja sopia koulutuksia.

Sovitut koulutukset julkaistaan Suunnistusliiton sivulla ja Koulutuskalenterissa.

Mitä tarkoittaa kilpailijamaksun alennus, jos seura käyttää Rastilippua?

18.11.2017 uutisoitiin liittovaltuuston päätös, että Suunnistajan palvelun (= Rastilipun) käyttöönottaneiden seurojen kilpailijamaksuja alennetaan kaksi prosenttiyksikköä. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

  • Kyse on seuran järjestämästä kilpailusta (ilmoittautuneiden määrän mukaan) perittävän kilpailijamaksun suuruudesta.
  • Seura saa kilpailijamaksusta kahden prosenttiyksikön alennuksen, kun seuran kuntorastitapahtumasarjassa käytetään Rastilipun ilmoittautumis- ja maksutoimintoja koko kauden ajan.
  • Kun seura käyttää Rastilippua ja saa siten alennuksen kilpailijamaksussa, alentaa tämä esim. 800 osallistujan kilpailussa SSL:n kilpailijamaksun 18 %:sta 16 %:iin osallistujamaksuista.